Ankara

Yozgatlılar "Arabaşı" etkinliğinde buluştu

18:55 04 Şubat 2018
Yozgatlılar "Arabaşı" etkinliğinde buluştu

Gölbaşı'nda yaşayan Yozgatlılar, "Arabaşı" etkinliğinde bir araya geldi.

Gölbaşı Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "Arabaşı" etkinliği, AK Parti Ankara milletvekilleri Cemil Çiçek ve Ahmet Gündoğdu'nun da katılımıyla ilçedeki bir düğün salonunda yapıldı.

Çiçek, etkinlikte yaptığı konuşmada, şehitler için yüreklerin yandığını ifade ederek, "Yüreğimiz yanıyor, yüreğimize taş basıyoruz ama bu coğrafyanın birlik ve beraberliğini sağlamak, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı bir arada tutmak çok da kolay bir iş değildir. Onun için yüreğimize taş da bassak biliyoruz ki biz bu coğrafyada şehitlerimiz için ayaktayız." dedi.

Gündoğdu da Türk miletinin her türlü saldıyı göğüsleyebilecek güçte olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu millet Allah'ın izni ile her türlü saldırıyı göğüsler. Hiç bu kadar devlet millet bütünleşmesi ile güçlü olmadık. Dün, eski Türkiye, bakımsız Türkiye, IMF'ye mahkum edilen Türkiye, Batı'dan emir alan Türkiye'ydi. Şimdi yeni Türkiye, dünya lideri Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hem eliyle düzeltiyor hem diliyle düzeltiyor hem 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyor hem de Birleşmiş Milletler'de 128 ülkeyi arkasına alıp Amerikan faşizmine, siyonizmine meydan okuyor. Bu millet sayesinde Afrin'de hedefi Türkiye olan, PKK ve onun arkasındaki siyonistlere bu dünyayı dar ediyor."

Yozgatlılar Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç ise Ankara'da Yozgatlılar Dernekleri Federasyonu içerisinde 140 dernekleri olduğunu ifade ederek, "Bu derneklerimizle haftanın dört günü birlikte oluyoruz. Birliğimizi dirliğimizi korumak ve onlarla kaynaşmak için ayda 25 bin hemşehrimizle bir araya geliyor ve kaynaşıyoruz." dedi.

Gölbaşı Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Karakurt da birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Biz birliğimizi ve beraberliğimiz koruduğumuz müddetçe Cenab-ı Allah asla bizi yalnız bırakmayacaktır. Bunun en büyük örneği 15 Temmuz hain darbe girişiminde 7'sinden 70'ine hepimizin sokaklara dökülmesidir. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz için vatanımızı böldürtmedik. Buna kimsenin de gücü yetmeyecektir inşallah." diye konuştu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak ve dua edilen program sonunda, Gölbaşı Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği eski başkanlarına plaket takdim edildi.

Programa, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Gölbaşı Belediye Meclisi üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.