Ankara

Reyhanlı'daki terör saldırısı davasında karar duruşması

11:06 09 Şubat 2018
Reyhanlı'daki terör saldırısı davasında karar duruşması

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görülüyor.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve patlamada yakınlarını kaybeden aileler katıldı.

Tutuklu sanıklarla bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ( SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Mahkeme Başkanı Hacı Hüseyin Orhan, Cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı taraf avukatlarına söz vereceğini söyledi.

Müşteki avukatları sanıkların üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli delillerin ortaya çıktığını, bu nedenle cezalandırılmaları gerektiğini ifade etti.

Hakkında yakalama kararı olan sanıkların mahkeme huzuruna çıkarılmasını beklediklerini belirten avukatlar, adil bir yargılama sonucunun terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını bir nebze de olsa azaltacağını dile getirdi.

Duruşmaya sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarıyla devam ediliyor.

Beyanların ardından mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Esas hakkındaki değerlendirmesini açıklayan Cumhuriyet savcısı, 9 sanığın 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini isterken 11 sanığın "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve "suçluyu kayırmak" suçlarından 20'şer yıla, iki sanığın "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15'er yıla kadar mahkumiyetlerini talep etmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.