Ankara

İstasyon Caddesi yol genişletme projesi

11:29 14 Şubat 2018
İstasyon Caddesi yol genişletme projesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan kararla, Etimesgut İstasyon Caddesi'nin genişletilmesine yönelik proje kapsamında yıkılacak binalardaki 68 hak sahibine yaşadıkları bölgeden daire verilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde düzenlenen toplantıda, ilk olarak İstasyon Caddesi'ndeki arsa, tesis, kat mülkiyeti ve kat irtifakı tesisler, müştemilat ve ağaçların ilgili yasa maddesi gereğince kamulaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Güzergah üzerindeki 68 bağımsız bölümden biriyle anlaşma sağlandığı belirtilen açıklamada, 68 bağımsız bölüm sahiplerinin yoğun olarak kendi yapılarına yakın bölgede konutları karşılığında konut talepleri üzerine, aynı bölgede ve hak sahiplerinin de taleplerini karşılayabilecek konumda bir taşınmazın satın alınması kararına varıldığı kaydedildi.

Meclis toplantısında ayrıca, Şereflikoçhisar ilçesindeki imar yol genişliği 15 metre altındaki İsmet Paşa Sokak ve bağlantılı bulunan cadde-sokakların yol kaplama ve tretuvarının, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması isteğinin de kabul edildiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.