Ankara

Voleybol: Erkekler CEV Kupası

21:47 15 Şubat 2018
Voleybol: Erkekler CEV Kupası

Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı, CEV Kupası 4'lü Finaller turu ilk maçında Belçika temsilcisi Lindemans AALST'ı 3-1 yendi.

Müsabaka, karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya 8-6 önde giren ve ardından farkı açan Ziraat Bankası, ikinci teknik molayı da 16-11 önde geçti. Son teknik moladan sonra toparlanan konuk ekip, Ziraat Bankası'nın hücumda ve savunmadaki hatalarını değerlendirerek seti 25-23 kazandı, 1-0 öne geçti.

Ziraat Bankası, ikinci sete kötü başladı ve 4-2 geriye düştü. Belçika temsilcisi, ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Moladan sonra toparlanan ve skoru lehine çeviren Ziraat Bankası, ikinci teknik molayı 16-15 önde geçti. Özellikle savunmada iyi bir oyun ortaya koyan Ziraat Bankası, seti 25-19 alarak, 1-1 eşitliği sağladı.

Üçüncü sete de kötü başlayan Ziraat Bankası, sonrasında toparlandı ve ilk teknik molaya 8-7 üstün girdi. Ziraat Bankası, molanın ardından üst üste hatalar yapmasına karşın ikinci teknik molayı da 16-14 önde geçti. Polonyalı smaçör Kurek'in file önündeki başarılı oyunuyla Ziraat Bankası, seti 25-21 kazanarak, 2-1 öne geçti. Bu sette hakemlerin bir pozisyonda kararsız kalmaları nedeniyle oyun yaklaşık 10 dakika duraksadı.

Ziraat Bankası, dördüncü sete iyi başladı ve ilk teknik molayı 8-4, ikincisini ise 16-12 önde geçti. Bu sette özellikle file önünde Vahit Emre Savaş ve Konarski'nin başarılı oyunu Ziraat Bankası'nın skorda önde kalmasını sağladı. Rakibine bu sette şans tanımayan Ziraat Bankası, seti 25-20, müsabakayı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın rövanşı, 27 Şubat Salı günü Belçika'da oynanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.