Ankara

Rosatom'un Uluslararası Akıllı Tatil Projesi

13:50 21 Şubat 2018
Rosatom'un Uluslararası Akıllı Tatil Projesi

Rus enerji şirketi Rosatom ile Rossotrudniçestvo Federal Ajansının desteğiyle düzenlenen ve Türk öğrencilerin de katıldığı "Uluslararası Akıllı Tatil Projesi"nin tamamlandığı belirtildi.

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, projeye Rusya, Bangladeş, Vietnam, Gana, Mısır, Kenya, Güney Afrika ve Türkiye'den öğrencilerin katıldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Yardımcısı Konstantin Ryzhak, proje kapsamında Rusya'da misafir edilen öğrencilerin kültür alışverişinde bulunduğuna işaret etti.

Ryzhak, iş birliği, karşılıklı anlayış ve yardımlaşmanın Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin başarıya ulaşmasında son derece önemli olduğunu belirterek, "Yakın komşularımızın çocuklarının, bizim desteğimizle Rusya'yı ziyaret etmesinden, pek çok yeni şey öğrenmesinden, farklı ülkelerden yaşıtlarıyla arkadaş olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Hem bizlerin hem de çocuklarımızın dostluğumuzu geleceğe taşımak ve birbirimizi daha iyi anlamak amacıyla birçok proje gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.