Ankara

Kahramankazanlı kadınlardan çocuk istismarına tepki

13:36 22 Şubat 2018
Kahramankazanlı kadınlardan çocuk istismarına tepki

AK Parti Kahramankazan Kadın Kolları öncülüğünde bir araya gelen bir grup kadın, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddete karşı imza kampanyası düzenledi.

Kahramankazanlı kadınlar, ilçe merkezinde oluşturdukları standlarda çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddete karşı imza topladı.

Kadınlar, kampanyada toplanan imzaları, yetkililere ulaştırılması için Kahramankazan Belediyesine teslim etti.

Kadınlar adına açıklama yapan Handan Özmen, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına verilen cezaların yetersiz kaldığını ve idam cezasının getirilmesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

"Biz Kahramankazan halkı olarak gerek sosyal medya ve basın yayın organlarından, gerekse çevremizde gördüğümüz duyduğumuz ve şahit olduğumuz tecavüz ve çocuk istismarı olaylarına öncelikle bir ebeveyn olarak, diğer taraftan da ülkesinde böyle olayların yaşanmasını istemeyen ülkesini seven bir vatandaş olarak tahammülümüz kalmamıştır. Uygulamada olan cezaların caydırıcı özelliğinin tam anlamıyla yeterli olmadığını bu olayların tekerrür etmesinden anlamaktayız. Artık hiçbir çocuğun çocukluk dünyasının ve hiçbir genç kızımızın gençliğinin öldürülmesini istemiyoruz. Bu canilerin yaşam haklarının olmadığının kanaatindeyiz. Bir çok canımız yandı daha fazla yanmaması için idam cezasının bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.