Ankara

Asırlık Zeynep nine dualarıyla Mehmetçik'in yanında

12:30 23 Şubat 2018
Asırlık Zeynep nine dualarıyla Mehmetçik'in yanında

AYKUT KARADAĞ - Keçiören'deki evinde tek başına yaşayan 104 yaşındaki Zeynep nine, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e dualarıyla destek veriyor.

1914 doğumlu Zeynep Köle, Keçiören Atapark Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katındaki dairede tek başına yaşıyor.

Keçiören Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı maaşla geçimini sağlayan Zeynep nine, ilerlemiş yaşına rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

İlçede "Başkentin asırlık ninesi" olarak tanınan Zeynep Köle, mücadelelerle geçen bir asırlık ömrünü AA muhabirine anlattı.

Uzun yıllar önce eşini kaybettiğini ve o günden sonra hayatının iyice zorlaştığını söyleyen Zeynep nine, "Ömrüm yoksulluk içinde geçti. 12 yaşında çalışmaya başladım. Hayatımın en kötü olayı eşimi kaybetmek oldu. Onu kaybettim, ben öksüz kaldım. Rabbim gençlere uzun ömür, yaşlılara da sabır versin." dedi.

"Yaşlılara Evde Bakım" projesi kapsamında evini temizlemeye gelen Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeline ve Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut'a teşekkür eden Köle, evinin düzenli olarak temizlendiğini, kişisel bakımlarının yapıldığını, ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

- Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e dualarıyla destek veren Zeynep nine, askerler için bir de şiir okudu. Zeynep Köle, "Savaş dönemini hatırlıyorum. O zamanlar açlık vardı, ekmek yoktu, yol yoktu. Çok çavdar yedim, arpa unu yedim. Pazarlardan çok aç dönüp eve geldim. Yavrularım şimdi Afrin'de savaşıyor. Allah, onların yanında olsun. Allah, yardımcıları olsun. Bizim için oradalar. Ayaklarına taş değmesin." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.