Ankara

Kahramankazan’da iş adamları öğrencilerle buluştu

12:38 02 Mart 2018
Kahramankazan’da iş adamları öğrencilerle buluştu

Kahramankazan Sanayici ve İş Adamları Derneği üyesi iş adamları, öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ''Geleceği Aydınlatan Işık: Tecrübe'' adlı proje kapsamında iş adamlarıyla öğrencileri bir araya getirdi.

Kimya ve metal endüstri alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin genel müdürleri Necdet Demircan ve Gökhan Güreş, Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu.

Güreş, öğrencilere mezun olduktan sonra iş konusunda karamsarlığa kapılmamaları gerektiğini belirterek, sabırlı olmalarını, başarının sıkıntı çekmeden elde edilmediği ifade etti.

Yabancı dil bilmenin iş hayatındaki önemini vurgulayan Güreş, "Yatırımı önce kendinize yapın, kendinizi iyi yetiştirin. Mutlaka yabancı dil öğrenin, bu sizin işe girişinizde tercih sebebi olacaktır. İşinize sahip çıkın, her ne yapıyorsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın." ifadelerini kullandı.

Demircan ise öğrencilerden teknolojiyi yakından takip etmelerini tavsiye etti.

Öğrencilere bunu yaparken teknolojinin esiri olmamaları yönünde uyaran Demircan, "Sanayi sektöründe yetişmiş kalifiye ara elemana ihtiyaç var. Onun için sizler kendinizi iyi yetiştirin, öğretmenlerinizi dikkatli dinleyin. Ufkunuzu geliştirin ve vizyon sahibi olun. Bizler çalışanlarımızı işe alırken bu kriterlere dikkat ediyoruz. Bize yıllarca Amerika ve Avrupa fırsatlar ülkesi olarak sunuldu. Ancak ben yurt dışı ziyaretlerimde anladımki gerçekte fırsatlar ülkesi Türkiye’dir. Siz de bunu aklınızdan çıkarmayın." diye konuştu.

Toplantıda iş adamlarının hayat hikayelerinin anlatıldığı bir video da gösterildi.

Söyleşinin sonunda öğrenciler merak ettikleri konulardaki sorularını iş adamlarına yöneltti.

Söyleşiyi Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal da izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.