Ankara

Ankara'da doktora şiddet

15:25 27 Mart 2018
Ankara'da doktora şiddet

Sağlık Bakanlığınca, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli uzman doktor ve asistanının hasta yakınları tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı belirtilerek, suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel şiddet olayının yaşandığı belirtildi.

Yaşanan olayın büyük üzüntüye neden olduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hiçbir nedenle mazur görülemeyecek şiddet olayı, anne adayı ve yakınlarının anne karnında kalbi duran bebekleriyle ilgili bilgilendirildiği sırada yaşanmıştır. 10 kişi oldukları belirlenen hasta yakınları, uzman doktorumuzla asistanına fiziki şiddet uygulamıştır. Saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, yüzünden ve kolundan yaralanan doktorlarımız, darp raporu almıştır.

Her koşulda işini yaparak, sağlık hizmeti sunma mücadelesi veren sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyor, Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.