Ankara

Şeker-İş'ten TESK'e ziyaret

15:07 02 Nisan 2018
Şeker-İş'ten TESK'e ziyaret

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Şekerde yaşanan sorunun çözümü için üretici, esnaf, sanayici ve tüm tarafların bir araya geldiği ortak akılla milli konsensus sağlanmalı." ifadesini kullandı.

TESK'ten yapılan açıklamaya göre, Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök ve beraberindeki heyet, Palandöken'i ziyaret etti.

Görüşmede, 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin süreç değerlendirildi.

Palandöken, konuyla ilgili üretici, esnaf, sanayici ve tüm tarafların bir araya gelmesi ve ortak akılla milli konsensus sağlanması gerektiğini belirterek, "Şeker ağzımızın tadıdır. Şeker olmazsa olmazımızdır. Bu ülkemiz için çok önemlidir. Şeker konusunda ağzımızın tadının kaçmamaması çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Şeker konusunun üretici, sanayici ve çalışanlar açısından önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"İşçi ve memur çok iyi ücret alacak ki esnaf iş yapsın. En önemlisi, şeker konusundaki ekonomik büyüklük çok iyi düşünülmeli. Bu konuda Başbakanımız Binali Yıldırım, ilgili bakanlarla son değerlendirmeyi yaparak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile olumlu bir karar vereceklerdir diye düşünüyorum."

Şeker-İş'ten yapılan açıklamaya göre, Sendika Başkanı Gök de, görüşmede 14 şeker fabrikasının satışının yapılmaması, üreticiye destek verilmesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.