Ankara

TESK'ten "ek bedel muafiyeti" talebi

11:05 03 Nisan 2018
TESK'ten "ek bedel muafiyeti" talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, faturalara yansıtılan ek ücret ve vergilerin esnafı zorladığını belirterek, "Esnaflar faturalardaki dağıtım, şube yolu bakım gibi ek bedellerden muaf olmalı ya da dağıtım ve okuma bedellerinde esnafa özel tarife uygulanmalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sıkıntılara değindi.

Esnafların dükkan gideri, vergiler, zincir marketler ve AVM'lerden kaynaklı birçok sorun yaşadığına işaret eden Palandöken, "Elektrik ve su faturalarına ayrı kalemlerde ek ücret yansıtılıyor. Esnaf ve sanatkarın dükkanının giderleri, diğer vergileri, zincir marketler AVM'ler gibi birçok sıkıntısı varken, elektrik ve su faturalarının fazla gelmesi esnafı zorluyor. Dağıtım, şube yolu gibi bedellerden esnaf muaf olmalı. Bu bedellerin dışında biz indirim beklerken ilk 3 ayda 2 kez elektrik zammı gelmesi şaşırttı." değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik ve su faturalarında tüketim bedeline ek yansıtılan ücret ve vergilere dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Bugün esnaf sokağını temizlemez ve aydınlatmaz ise her yer karanlık ve kirli olur. Sokağını temizleyen ve aydınlatan esnafın elektrik ve su faturalarında mutlaka indirime gidilmeli. Elektriğe ocakta yüzde 8,08, nisanda yüzde 2,89 olmak üzere 3 ayda 2 kez zam yapıldı. Elektrik zamları esnafın ışığını söndürür. Az sermayesi olan esnafın kazancı da kendisine göredir. Vergilerin yanı sıra AVM'lerle haksız rekabetle başa çıkmaya çalışan esnaflar faturalardaki dağıtım, şube yolu bakım gibi ek bedellerden muaf olmalı ya da dağıtım ve okuma bedellerinde esnafa özel tarife uygulanmalı. Her zaman korunup desteklenmesi gereken kesim esnaftır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.