Ankara

Öğrenciler "K Açış"tan memnun

16:25 05 Nisan 2018
Öğrenciler "K Açış"tan memnun

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde öğrencilerin problem çözme yeteneklerini artırmak ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla oluşturulan K Açış Oyunu Merkezi'nin, öğrencilerin hem akademik öğrenimlerine hem de yeteneklerini keşfetmelerine katkı sağladığı bildirildi.

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde 2016 yılında kurulan ve birbirine açılan kilitli 5 odadan 30 dakikalık sürede, matematik, fizik, kimya, coğrafya, İngilizce ve edebiyat gibi çeşitli dallardaki soruları çözerek elde edilen şifrelerle kapıları açarak kurtulmayı esas alan K Açış Oyunu Merkezi, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmesini sağlamayı sürdürüyor.

Proje sorumlusu öğretmenlerden Zülfü Mutlu, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının eğitimde yenilikçilik ödülleri kapsamında Türkiye birinciliği ödülünü aldığını, projenin 3 yıldır uygulandığını söyledi.

Matematik, fizik, kimya, coğrafya, İngilizce ve edebiyat başta olmak üzere birçok dersin oyun yoluyla öğrencilere öğretildiğini dile getiren Mutlu, şunları kaydetti:

"Bu proje ezberci sistemden şikayetçi olan öğrencilerimizden gelen şikayetler ve sıkıntılar üzerine başladı. Farklı bir oda da farklı materyallerle sorun çözme odaklı ders işleme yöntemi planlıyorduk. Sonuç olarak ortaya bu çalışma çıktı. Öğrencilerimiz 5 farklı odadan geçerek kazanımlar doğrultusunda soruları çözüyorlar. Eğlenceli şekilde sıkılmayarak, isteyerek ve arzulayarak etkinliğimize katılıyorlar."

Mutlu, oyun merkezinin branşlar bazında başarıyı artırdığını, birçok öğrencinin bilinmeyen yeteneklerinin de yapılan testler sırasında ortaya çıktığını ifade etti.

Öğrencilerden Ömer Faruk Metin de merkez sayesinde boş olan derslerinin kendileri için araştırma yapmakla geçtiğini belirterek, "Biz fizik, kimya, biyoloji gibi derslerden önceleri korkuyorduk. Şimdi dersleri daha eğlenceli işliyoruz. Ders notlarımızda da bir artış oldu. Her şifreyi hazırlamak bizi ayrı bir eğlendiriyor" diye konuştu.

Okul Müdürü Mustafa Mesçioğlu da projenin öğrencileri cesaretlendirdiğini, analitik zeka, el becerisi ve tüm diğer yetenekleri kullanıp sınırları zorlamalarını sağladığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.