Ankara

Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü

16:23 09 Nisan 2018
Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "17/25 Aralık ile başlayan FETÖ ile mücadele, bölücü terör örgütünü vatandaşımız ile birlikte çukura gömdüğümüz hendek operasyonları ve tarihimizin en ağır ihanetine maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe girişiminde, milletinin yanında ve seçilmiş meşru otoritenin emrinde alnının akıyla başarılar gösteren teşkilatımız, bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğimizle tarihimize altın harflerle yeni kahramanlık destanları yazmaktadır." dedi.

Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi ailelerinin onuruna bir otelde yemek programı düzenlendi.

Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Tuğamiral Bülent Olcay ile gazi emniyet müdürleri Turgut Aslan ve Atalay Ülker, emniyet personeli ve öğrencileri, şehit ve gazi aileleri ile tedavi ve rehabilitasyon sürecinde onlara yardımcı olan sağlık çalışanları katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun dinletisi eşliğinde başlayan programda konuşan Emniyet Genel Müdürü Altınok, şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmetle anarken gazilere de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diledi.

Emniyet teşkilatının 173 yıllık köklü tarihi boyunca, yaşamın değişen şartlarını takip eden, engin tecrübesi ve eğitimli insan gücüyle dünyada örnek gösterilen bir kurum haline geldiğini belirten Altınok, teşkilat personelinin yüzde 93'ünün yüksekokul fakülte mezunu olduğunu ve nüfusun yüzde 79'una hizmet verdiğini kaydetti.


- Türk polisi her yerde

Polis teşkilatının yalnızca karada değil, 101 deniz aracıyla denizlerde ve 54 hava aracıyla da göklerde milletin güvenine mazhar olmaya devam edeceğini dile getiren Altınok, 14 Ekim 2014 tarihinden bu yana Türkiye genelinde hayata geçirilen "Hizmetin Yerinde İfası" projesiyle, yaklaşık 510 bin vatandaşa yerinde hizmet verildiğini söyledi. Altınok, "Teşkilatımız araç ruhsat, sürücü belgesi ve pasaport müracaat, basım işlemlerinin devredilmesiyle güvenlik odaklı işlerine daha çok zaman ve personel ayırma imkanı elde etmiştir." diye konuştu.

Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17/25 Aralık ile başlayan FETÖ ile mücadele, bölücü terör örgütünü vatandaşımız ile birlikte çukura gömdüğümüz hendek operasyonları ve tarihimizin en ağır ihanetine maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe girişiminde, milletinin yanında ve seçilmiş meşru otoritenin emrinde alnının akıyla başarılar gösteren teşkilatımız, bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğimizle tarihimize altın harflerle yeni kahramanlık destanları yazmaktadır."

Tüm bu başarıların ve kahramanlıkların bir bedeli bulunduğunu, bu bedelin de şehit ve gazilerin fedakarlıkları olduğunu ifade eden Altınok, şunları kaydetti:

"Deyim yerindeyse hiçbir kalem yazmakla, hiçbir dil de anlatmakla bu kahramanlıkları ifade edemez. Şehitlerimiz, memleketimizin dört bir yanında her türlü şer odağına karşı görevi esnasında, vatan savunmasının en güzel örneğini vermiş, bedelini canlarıyla ödeyerek bu toprakları bizlere miras bırakmışlardır. Bugün emniyet teşkilatı, şehitlerimiz ve gazilerimizin varlığı sayesinde daha güçlü ve daha gururla milletimizin geleceğe emin adımlarla yürümesinde üstüne düşen vazifeleri hakkıyla ifa etmektedir."

Şehitlerin peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebeye nail olduklarını aktaran Altınok, "Uğruna canınızı verdiğiniz bu vatanın bağrında rahat uyuyun. Bizler hakkın, hukukun, birlik ve beraberliğin ve en büyük emanetiniz olan kıymetli ailelerinizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun." dedi.

Şehit ailelerine de seslenen Altınok, şehit ailelerinin onurlu ve gururlu olduğunu, bu onuru taşırken, acılarını sineye çekerek dik durduklarını belirterek, bu duruşun teşkilatın ve milletin de gururu olduğunu dile getirdi.

Altınok, "Unutmayınız ki teşkilatımızın gücü, gösterdiğiniz sabırda ve dayanma gücünüzde saklıdır. Sizler her daim milletimizin ve devletimizin en değerli emanetleri olacaksınız." diye konuştu.

Selami Altınok, teşkilat mensubu gazilerin de vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyarak fedakarlık timsali olduklarını belirterek, vatanın gazilere minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.