Ankara

"Milletimiz din eğitimi ve hizmeti ihtiyacını Başkanlığımıza ulaştırsın"

13:29 12 Nisan 2018
"Milletimiz din eğitimi ve hizmeti ihtiyacını Başkanlığımıza ulaştırsın"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Milletimizden din eğitimi ve din hizmeti alanında bütün ihtiyaçlarını Diyanet İşleri Başkanlığımız, müftülüklerimize ulaştırmalarını, dinimiz ve değerlerimiz konusunda hassasiyetle ve bilinçle hareket ederek istismarcı kişi ve gruplara itibar etmemelerini istirham ediyoruz. Bu konuda özellikle bütün basın camiamızın duyarlı olmalarını rica ediyoruz." dedi.

Ülke genelinde yapılacak "Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele Seminerleri"nin, Din İşleri Yüksek Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Erbaş, dinin istismar edilmesinin, dini kavram ve değerler üzerinden tefrika ve kavga üretilmesinin, Türkiye ve İslam coğrafyası açısından önemli bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Erbaş, bir taraftan gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), diğer taraftan tekfirci söylemlerle İslam'ı ve Müslüman varlığını açıkça tehdit eden DEAŞ'ın, dini duyguları, istismar, dinin temel değerlerini ve kavramlarını da tahrif ve tahrip ettiğini söyledi.

Bu fitne ve terör yapılarının İslam coğrafyasında nasıl ortaya çıktığının, büyüyüp geliştiğinin, hangi unsurlardan beslendiğinin iyi araştırılması ve ona göre önlem alınması gerektiğine işaret eden Erbaş, benzer sorunlar ve ihanetler yaşamamak için ihmaller ve zaaflar üzerine milletçe ciddi bir muhasebe ve özeleştiri yapmaya da ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

- "15 Temmuz'da görevlilerimizin mücadelesi herkesçe malumdur"

Menfur terör yapılarının ve beslendiği hastalıklı düşüncelerin izole edilmesinde, bireysel, toplumsal, dini-manevi ihtiyaçların karşılanmasında, milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde Diyanet İşleri Başkanlığının öneminin izahtan vareste olduğunu belirten Erbaş, şöyle devam etti:

"Kurulduğu günden beri Başkanlığımız, dini değerleri istismar eden ve genç nesilleri kötü emellerine alet eden mezkur yapılarla mücadele etmeyi kendisine vazife bilmiş, sahih dini bilgiye, birlik, beraberlik ve kardeşliğe dayalı din hizmeti, din eğitimi ve irşat faaliyetleriyle milletimize hizmet ederek önemli görevler icra etmiştir. Söz konusu bu görevlerle ilgili çalışmalarına da devam etmektedir. Nitekim 15 Temmuz gecesinde, hain darbe girişimine karşı görevlilerimizin mücadelesi ve çabası herkesçe malumdur."

Dini istismar eden terör örgütlerine karşı, Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak, din istismarına karşı milleti bilinçlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler veren Erbaş, yılın ilk 3 aylık vaaz ve irşat konusunun "Kur'an-Sünnet Bütünlüğü" olarak belirlendiğini, bütün camilerde ve irşat programlarında bu konuya ağırlık verildiğini bildirdi.


- Cezaevlerindeki din görevlilerine yönelik FETÖ çalıştayı

Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında manevi rehber olarak görev yapan din görevlilerinin, FETÖ konusunda bilgilendirildiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "FETÖ ve DEAŞ Raporu"nun dağıtıldığını dile getiren Erbaş, ceza infaz kurumlarında görevli din görevlilerinin farkındalığını yükseltmek, kurumlarda FETÖ ile mücadele konusunda strateji belirlemek üzere ilgili kurum ve uzmanların katılımıyla çalıştay yapıldığını ifade etti.

Eğitim programlarına FETÖ/DEAŞ gibi ayrılıkçı-bölücü terör örgütleri ile ilgili dersler konulduğunu, merkezi ve cemaat yoğunluğu olan camilerde görevli 11 bin 200 din görevlisinin, hizmet içi eğitime alındığını aktaran Erbaş, binlerce basılan "Kendi Dilinden FETÖ, Örgütlü Bir Din İstismarı", "Din İstismarı Hareketi- FETÖ/PDY", "Din İstismarı", "15 Temmuz Takvimi, "15 Temmuz Gazilerin Dilinden" eserlerinin vatandaşlara ulaştırıldığını söyledi.

Erbaş, "Din İstismar Hareketi FETÖ/PDY Olağanüstü Din Şurası Kararları", "Kendi Dilinden FETÖ, Örgütlü Bir Din İstismarı" eserlerinin Arnavutça, Rusça, İngilizceye de çevrildiğini, Türkiye Diyanet Vakfınca "FETÖ Örgütlenmiş Din İstismarının Tahlili", "Gülen Yapılanması (15 Temmuz'a Giden Süreçte FETÖ'nün Analizi ve Tavsiyeler)" eserlerinin yayınlandığını bildirdi.

Diyanet dergisinin, FETÖ'nün beslendiği kodların deşifresi noktasında "Din İstismarı", "Fitneye Karşı Güven Toplumu", "Şanlı Direniş 15 Temmuz" konularını ayrı ayrı aylarda dosya olarak çalıştığını ifade eden Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulunun şu ana kadar 12 ilde özel bilgilendirme çalışması yaptığını kaydetti.


- "FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerine karşı toplum bilinçlendirilecek"

FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerine karşı toplumu bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilecek faaliyetlere ilişkin de bilgiler veren Erbaş, şöyle konuştu:

"Dini İstismar Eden Terör Örgütleriyle Mücadele Seminerleri konulu proje için bir sinevizyon hazırlandı. Bu, bütün milletimize ulaştırılacak. Özel bir program ve ekiple, bütün illerimizde iki günlük süreyle farklı etkinliklerle halkımızı bilgilendirme çalışması yapılacak. Söz konusu program, nisan ve mayıs aylarında, öncelikle 40 ilimizde, 49 ekip ve başkan yardımcılarımız, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, üyeleri ve uzmanları, genel müdürler, daire başkanları ve diyanet işleri uzmanları gibi üst düzey 117 hocamızla icra edilecektir. Söz konusu program çerçevesinde ilahiyat islami ilimler fakülteleri, imam hatip liseleri başta olmak üzere eğitim kurumları ile müzakere ve çalışmalar gerçekleştirilecek. Mülki ve idari amirleri bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ziyaret ettiğimiz ilde görev yapan bütün hocalarımızla toplantı ve müzakereler yapılacak.

Kurum amirleri, STK temsilcileri ile bilgilendirme toplantıları, üniversite öğrencilerine yönelik konferanslar, halkımıza yönelik konferanslar ve etkinlikler düzenlenecek. Yerel medyada radyo ve televizyon programları gerçekleştirilecek. Cuma günleri hem vaazda hem de hutbede bu konu gündeme getirilecek, irşat faaliyetleri yapılacak."


- "Basının duyarlı olmasını rica ediyoruz"

Erbaş, "Milletimizden din eğitimi ve din hizmeti alanında bütün ihtiyaçlarını Diyanet İşleri Başkanlığımız, müftülüklerimize ulaştırmalarını, dinimiz ve değerlerimiz konusunda hassasiyetle ve bilinçle hareket ederek istismarcı kişi ve gruplara itibar etmemelerini istirham ediyoruz." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, basın camiasından bu konuda duyarlı olmalarını rica etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.