Ankara

Öğrencilerden okul arkadaşlarına yardım eli

11:32 13 Nisan 2018
Öğrencilerden okul arkadaşlarına yardım eli

AHMET SERTAN USUL - Türkiye genelinde uygulanan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" staj programı kapsamında, öğrenciler, hem ihtiyaç sahibi arkadaşlarının evindeki eksikleri giderdi hem de uygulama yaparak mesleki bilgilerini geliştirme imkanı buldu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla geçen ay yayımlanan genelge kapsamında, meslek liselerinde öğrenim gören 1 milyon 300 bin öğrenci, Türkiye genelinde başlatılan staj programıyla, yaşlıların, engellilerin ve dezavantajlıların evlerinde toplum hizmeti vermeye başladı.

Bu kapsamda, Gölbaşı Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahibi arkadaşlarının evinin eksiklerini giderirken, bakım ve onarım işlerini de yaparak mesleki bilgilerini geliştirdi.

Lise müdürü Sibel Koç, öğretmenlerle birlikte, öğrencilerinin evini ziyarete gittiklerinde, ailesinin ihtiyaç sahibi olduğunu gördüklerini belirterek, "Öğrencimizin ailesinin durumunu ve evde dört çocuğun olduğunu gördük. Bu yüzden Türkiye genelinde başlatılan staj programına bu ailemizi dahil ettik ve gerekli çalışmaları başlattık." dedi.

Eksikleri belirlemek için eve yaptıkları ziyarette, çocukların kıyafete ve yatağa ihtiyaçlarının olduğunu ve yemeklerinin bulunmadığını gördüklerini söyleyen Koç, "Bunun üzerine staj programına dahil ettiğimiz ailemiz için daha fazla şey yapmak istedik. Okuldaki öğretmen ve öğrencilerimizin aileleri de projemize dahil oldular, bize destek verdiler. Herkes elinden geleni yaptı. Kimi kitaplık, kimi yatak, kimi battaniye getirdi. Kıyafetler, ayakkabı ve oyuncuklar getirdiler." ifadelerini kullandı.


- Eksikler farklı bölümlerden öğrencilerle giderildi

Öğrencilerin ailenin ihtiyaçlarını karşılamak ve evin eksiklerini gidermek için yaptıkları çalışmaları anlatan Koç, "Giyim üretim teknolojileri bölümü öğrencilerimiz, staj programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailemiz için perde, masa örtüsü, nevresim takımı dikti, tamire ihtiyacı olan giysileri onardı. Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri bölümü öğrencilerimiz, evin tertip düzenini sağladı. Yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencilerimiz ise, aile için birkaç günlük yemek ve çocukları mutlu etmek için pasta yaptı. Okulumuzun öğrencisi olan ailenin 15 yaşındaki kızına da yemek yapmayı öğrettiler ve mutfak hijyeni konusunda bilgilendirmede bulundular." şeklinde konuştu.

Koç, öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte evdeki çocuklarla da ilgilendiğini söyleyerek, "Öğrencimizin 5, 8 ve 17 yaşında kardeşleri var. Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencilerimiz, 5 ve 8 yaşındaki küçük çocuklarımıza yaşlarına uygun oyun materyalleri hazırladı. Öğretmenleriyle birlikte çocuklarla verimli zaman geçirdiler." dedi.


- "Öğrenciler staj yaparken yardımlaşma bilinci kazanıyor"

Koç, Türkiye genelinde başlatılan projeyle öğrencilerin, yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının geliştiğine dikkati çekerek, "Bu proje sayesinde öğrencilerimiz staj yaparken ailelere yardım etme fırsatı buldu. Çocuklarımız muhtaç aileleri görüyor ve onlara yardım ediyor. Bu sayede insani duyguları gelişiyor, yardımlaşma bilinci kazanıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Ev sahibi Kerim Göbel, öğrencilerin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Öğrenciler, eve perde, örtü, nevresim gibi şeyler getirdiler. Evin eksikliklerini giderdiler. Çocuklarla ilgilendiler, onlara oyuncak verdiler. Hepimizi mutlu ettiler." diye konuştu.

Proje kapsamında, liselerin inşaat, elektrik, tesisat, bilişim ve mobilya, dekorasyon gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde, ihtiyaç sahibi, yoksul, yaşlı, engelli, muhtaç veya kimsesizlerin evlerinde bakım ve onarım yaparken, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ve yardımlarda bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.