Ankara

Kerkük Türkmen Cephesi milletvekili adayının aracına saldırı

15:53 16 Nisan 2018
Kerkük Türkmen Cephesi milletvekili adayının aracına saldırı

Türkiye, Irak Türkmen Cephesinin Kerkük milletvekili adayı Ammar Kahya'nın aracına düzenlenen bombalı saldırının, karanlık odakların, Türkmenlerin ülkenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinden yana sergilediği güçlü tutumdan duyduğu rahatsızlığın alçakça dışa vurumu olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Kerkük Türkmen Cephesi milletvekili adayı Ammar Kahya'nın aracına 15 Nisan 2018 tarihinde Kerkük'te bombalı saldırı düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Hayatını kaybeden Türkmen soydaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Irak Türkmen toplumuna başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, bu saldırıların, karanlık odakların, Türkmenlerin ülkenin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinden yana sergilediği güçlü tutumdan duyduğu rahatsızlığın alçakça dışa vurumu olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca "Irak makamlarından, Kerkük halkının tüm kesimlerinin güven ve huzur içinde yaşamaları için gerekli her türlü tedbiri almalarını ve bu hain terör eylemlerinin faillerini yakalayarak adalete teslim etmelerini bekliyoruz." temennisinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.