Ankara

Ankaragücü taraftarının ismi kütüphanede yaşayacak

16:32 18 Nisan 2018
Ankaragücü taraftarının ismi kütüphanede yaşayacak

Lösemi hastalığı nedeniyle 3 yıl önce yaşamını yitiren Ankaragücü taraftarı Ahmet Yasin Kayahan'ın anısını yaşatmak için Fatih Ortaokulunda kurduğu kütüphane açıldı.

Fatih Ortaokulunda, Ankaragücü Sol Kapalı taraftar grubunun başlattığı kampanya ve Kahramankazan Belediyesi desteğiyle Ankaragücü taraftarı Ahmet Yasin Kayahan'ın anısını yaşatmak üzere kurulan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ankaragücü'nün çok büyük bir aile ve önemli bir camia olduğunu belirterek, her zaman takımın ve taraftarların yanında olduklarını söyledi.

Ahmet Yasin'in adının kütüphanede yaşayacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Ertürk, "Bu projeyi duyduğumuz andan itibaren hayata geçirmek için adeta sabırsızlıkla bekledik. Bu projede gösteriyor ki Ankaragücü sadece bir spor kulübü değil, Başkent'in önemli bir değeri." diye konuştu.

Kayahan'ın babası Mehmet Kayahan da kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Oğlumun anısını yaşatmak için bir kütüphane açılması bizleri hem duygulandırdı hem de büyük gurur duyduk." dedi.

Konuşmaların ardından kütüphane, Ankaragücü'nün Sol Kapalı taraftar grubunun sloganları eşliğinde açıldı.

Açılışa Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Ankaragücü Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Metin Akyüz de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.