Ankara

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

10:44 30 Nisan 2018
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkenin, işçi ve işveren dayanışması ile kalkınacağını belirterek, "Bu seneki 1 Mayıs kutlamalarının dayanışmayı artırarak barış ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Palandöken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çalışanların hak ve emeğine saygı duymanın, demokrasinin gelişmesinde çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Çalışanların, emekleri ve alın terleriyle ülkenin kalkınmasında çok önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Palandöken, çalışma hayatının daha iyi seviyelere ulaşması ve iş verimliliğinin artması için işçi ve işveren dayanışmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Palandöken, ülkenin, işçi ve işveren dayanışmasıyla kalkınacağını ve milli hedeflerine ulaşacağının altını çizdi.

Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Palandöken, ekonominin gelişmesi ve milli gelirin artmasının yolunun, çalışanların hak ve hukukunu gözetmekten geçtiğini kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışı istihdamla mücadele edilmesi ve kadın istihdamının artırılmasının, işçi ve işveren kesimlerinin iş birliğiyle mümkün olacağını vurgulayan Palandöken, "Esnaf ve sanatkar teşkilatı adına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, bu sene yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının dayanışmayı artırarak barış ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.