Ankara

Gölbaşı'nda ekilen sevgi çiçekleri açtı

12:15 02 Mayıs 2018
Gölbaşı'nda ekilen sevgi çiçekleri açtı

Gölbaşı Belediyesince ekilen ve Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında olan sevgi çiçekleri açtı.

Belediyeden yapılan açıklamada, koruma altına alınan özel alanda bir süre önce toprakla buluşturulan sevgi çiçeklerinin açtığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Fatih Duruay, sevgi çiçeğinin peygamber, yanardöner ve gelin düğmesi olarak da bilindiğini anımsatarak, kırmızı renkle açan sevgi çiçeğinin sadece Gölbaşı’nda yetiştiğini söyledi.

Sevgi çiçeği neslinin tehlike altında ve kesin korunan bitki türleri listesinde yer aldığını aktaran Duruay, "Gölbaşı'nın Hacılar Mahallesi'nde yetişen sevgi çiçeği, ilçemiz sınırlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde iki farklı doğal koruma alanı bulunuyor. Bu endemik türü tohumla çoğaltmak çok zor. Belediyemizin titiz çalışmaları sonucu bu bitkiden tohum elde edilerek 2017 yılı ekim ayında kendi yetiştiği alanın dışında, ilçemiz Eymir Mahallesi’nde bulunan 3 bin metrekarelik Sevgi Çiçeği Yetiştirme ve Sergi Alanında tohum ekimi yapıldı. Tohum ekiminden bu yana Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmaları sonuç verdi ve çiçekler yoğun şekilde açtı."

Duruay, sevgi çiçeğinin saksılarda da yetişebileceğini belirterek, kendi seralarında oluşturacakları gen bankasında yetiştirip Gölbaşı'ndaki park ve bahçelerde de ekeceklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.