Ankara

Akıncı Üssü davası

18:28 11 Mayıs 2018
Akıncı Üssü davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada, sanık eski binbaşı Murat Tekin savunma yaptı.

Olay günü rutin mesainin ardından evine gittiğini anlatan Tekin, saat 21.00 sularında eski yarbay Mustafa Zelbey'in aramasından sonra da görev yeri olan Sincan'daki İnsani Yardım Tugayı'na gittiğini bildirdi.

Kışlada Zelbey'in kendilerine "eğitim maksatlı tatbikat alarmı verildiğini" söylediğini aktaran Tekin, tugay komutanı ile yapılan toplantıda, eski albay Ali Eraslan'ın "Suriye'ye yönelik bir harekat başladığını, bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığından aldığı emir gereği Akıncı Üssü'ne gideceklerini" dile getirdiğini beyan etti.

Akıncı Üssü'ne giderek güvenlik amaçlı bekledikleri esnada, cep telefonundan baktığı haberlerden darbe girişimini öğrendiğini kaydeden Tekin, tugay komutanı Eraslan'a Sincan'daki kışlalarına dönmeleri önerisinde bulunduğunu, ancak Akıncı Üssü'ne giriş çıkışın yasaklandığı gerekçesiyle Eraslan'ın bunu uygulayamadığını anlattı.

İddianamede, darbeye karşı çıkan vatandaşlara ateş açılmasından da sorumlu tutulduğunu hatırlatan Tekin, darbecilerin halka ateş açtığını görmediğini, vatandaşlara ateş edildiğini olaylar bittikten sonra sabah saatlerinde öğrendiğini iddia etti.

Sanık Tekin, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Davanın görülmesine pazartesi günü devam edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.