Ankara

Canikli'den sınırın "sıfır noktası"nda Mehmetçikle iftar

10:14 17 Mayıs 2018
Canikli'den sınırın "sıfır noktası"nda Mehmetçikle iftar

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ramazan ayının ilk iftarını sınırın sıfır noktasındaki Mehmetçikle yaptı.

Ziyareti sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerince yeni kullanılacak kamuflaj parka giyen, askeri bere takan Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de telefonla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hudutta görev yapan Mehmetçik'in ramazan ayını kutlayarak askerlere görevlerinde başarı diledi.

Canikli, özel uçakla geldiği Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve öteki ilgililerce karşılandı.

Havalimanında kendisine çiçek takdim eden iki çocukla fotoğraf çektiren Bakan Canikli daha sonra Silopi'deki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığına geçti. Tören kıtasını selamlayan Canikli, komutanlık anı defterini imzaladı. Türk Silahlı Kuvvetlerince yeni kullanılacak kamuflaj üniformanın parkasını giyen, askeri bere takan Canikli, Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer'den birliğin faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Canikli daha sonra sınırın sıfır noktasında, Irak ve Suriye sınırlarının birleştiği bölgedeki Altunbey Hudut Karakolu'na gitti. Bostancı köyünden geçerken kendisine el sallayan çocukları gören Canikli, makam aracını durdurarak onların yanına gitti. Çocuklara oyuncak hediye eden Bakan Canikli, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Altunbey Hudut Karakolu'nda tören mangasını selamlayan, karakol anı defterini imzalayan Canikli, ardından yemekhaneye geçti. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra yemek duası yapıldı. "Allahımıza hamdolsun milletimiz varolsun" şeklindeki duanın ardından askerlere "Afiyet olsun" diye seslenen Bakan Canikli, Mehmetçikle ramazanın ilk iftarını yaptı.

- "İşgalci terörist İsrail devleti..."

İftar öncesi konuşan Canikli, ramazanın ilk iftarında Mehmetçik'in yanında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkenin huzuru, milletin özgürlüğü için vatan nöbeti tutan tüm kahramanların ramazan ayını tebrik eden Canikli, İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle ramazanın buruk başladığını söyledi.

"İşgalci terörist İsrail devleti her zaman yaptığı gibi Filistinli kardeşlerimizi katletti." diyen Canikli, saldırılarda 62 Filistinlinin şehit olduğunu, 2 bin 500'den fazla Filistinlinin yaralandığını anımsattı.

Türk milletinin her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayan Bakan Canikli, "Hiç kimse olmasa, kalmasa dahi her zaman mazlumların yanında olan, onlara destek veren Türk milleti Filistinli kardeşlerimizin de yanında durmaya, onlara bu mücadelelerinde destek vermeye devam edecek." diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin son olarak Zeytin Dalı Harekatı'yla Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele ettiğini ifade eden Canikli, Afrin'in teröristlerden arındırılmasıyla söz konusu bölgeden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin de ortadan kalktığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Canikli, şunları söyledi:

"Bu topraklarda özgürce, bağımsızca yaşamamız için nereden gelirse gelsin, kim tarafından desteklenirse desteklensin bütün saldırılara karşı koyacağız. Onlara karşı koyma gücümüz de hamdolsun millet olarak var. Bütün bu operasyonları Türkiye kendi milli, yerli imkanlarıyla ürettiği silah ve mühimmatla yapabiliyor. Başka yerden destek gelmese bile, dostlarımız ve müttefiklerimiz ihtiyacımız olduğu anda bu silah ve mühimmatı vermeseler bile biz artık kendi topraklarımızı, kendi imkanlarımızla, kendi kahramanlarımızla, kendi silah ve mühimmatımızla koruma imkanına sahibiz. Zeytin Dalı Operasyonu'nda kullanılan mühimmatın yüzde 97'sinden fazlasını kendi milli imkanlarımızla yapabiliyoruz. Bu, çok önemli bir imkan ve kabiliyettir. Zaten bu imkan ve kabiliyetimiz olmasaydı terör örgütlerinin ve onları destekleyenlerin Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yönelik tehditlerini bertaraf etmemiz, ortadan kaldırmamız kolay olmayabilirdi, çok daha ağır bedeller ödemek durumunda kalabilirdik."

- "Kritik birkaç konumuz kaldı"

Her gün yeni bir milli silah ve mühimmatın üretildiğini vurgulayan Canikli, şunları kaydetti:

"Artık Türkiye bu konuda teknoloji üretebilir, teknolojiyi geliştirebilir bir savunma sanayi altyapısına sahip. Her geçen gün bu imkan ve kabiliyetimizi artıracağız. Kritik birkaç konumuz kaldı. Onları da teknolojiyi kendimiz üretir hale geldikten sonra hiç kimse, hiçbir güç bu milletin bağımsızlığını, özgürlüğünü tehdit edemeyecek ve ona zarar veremeyecek. Zaten onu şu an itibarıyla kahraman TSK ile yapma imkanımız, kudretimiz, gücümüz var. Türkiye bugün her zamankinden daha özgür, bağımsız ve kendi topraklarını savunmak için kimseden izin ve icazet almadan bunu yapabilecek bir güçtedir. Türkiye artık bu noktadadır."

Bakan Canikli, Türkiye'nin mazlum milletlerin umudu olmaya da devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Zeytin Dalı Harekatı'nda kısa sürede 23 kilometre ilerleme gerçekleştirilmiş, şu ana kadar 282 meskun mahal ve 50 kritik nokta terör unsurlarından, teröristlerden temizlenmiştir. Eğer o mücadele Afrin bölgesinde yapılmasaydı, kısa bir süre sonra Türkiye topraklarında bu mücadele yapılmak zorunda kalınacaktı. Çünkü terör örgütünün orada yaptığı tahkimat bir savunma tahkimatı değil, Türkiye'ye yönelik saldırı planlarının, projelerinin bir parçası olarak Afrin bölgesinde üstlendiğini oraya girdikten sonra çok net şekilde gördük, anladık. Eğer bu saldırıyı Afrin'de, Suriye topraklarında karşılamamış olsaydık Allah korusun çok daha büyük bedeller ödeyerek Şanlıurfa'da, Gaziantep'te ve Türkiye'nin diğer topraklarında karşılamak zorunda kalacaktır. Onun için buraların güvenliği, savunulması terör unsurlarının nerede olursa olsun ortadan kaldırılması, imha edilmesinden geçiyor. Terör örgütleri nereye kaçarsa kaçsın, nerede olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bu milletin hedefidir, bulundukları yerde kesinlikle imha edilecektir. Onlar tamamen ortadan kaldırılmadan bu milletin güven içinde olduğunu söylememiz mümkün değil. O nedenle sınırlarımızdaki tüm terör unsurlarının ve oluşturulmak istenen terör koridorunun bertaraf edilmesi, ortadan kaldırılması hepimizin görevidir."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi

Askerlerle iftar sonrası sohbet eden Bakan Canikli, hudut karakolundaki gözetleme kulesine de çıktı. Burada nöbetçilerden hudut tekmili alan Canikli'ye daha sonra karakolun faaliyetlerine ilişkin brifing verildi.

Ziyareti sırasında Bakan Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da telefonla aradı. Telefon görüşmesinde hudutta görev yapan Mehmetçik'in ramazan ayını kutlayan Erdoğan, sınırdaki askerlere görevlerinde başarı diledi.

Şırnak'taki incelemelerine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi veren Bakan Canikli, telefonu 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı'ya da verdi. Tümgeneral Tarakcı, telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Bölgedeki mücadelemizde sizleri yanımızda, milletimizin desteğini yüreğimizde hissetmek bizlere hem moral hem güç veriyor." dedi.

Tarakcı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini de vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.