Ankara

AK Parti'nin Iğdır mitingi

18:40 06 Haziran 2018
AK Parti'nin Iğdır mitingi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizi, milletimizi tehdit eden her türlü oyunu, dayanışmayla, birbirimize olan sevgiyle kenetlenerek bozacağız. Biz birlikte Türkiye'yiz. Her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır." dedi.

Yıldırım, partisince Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, terörün olduğu yerde kalkınma, fabrika olmayacağını vurguladı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde açılışını yaptığı çimento fabrikasında 600 kişinin çalıştığına, bin kişinin de dışarıdan onlara destek verdiğine dikkati çeken Yıldırım, "Bu fabrikanın yapılmaması için terör örgütü gece gündüz tehdit yaptı, makineleri yaktı, şantiyeyi bastı ama onlara inat, 'İnat da bir murattır.' dedik ve o fabrika yapıldı. Şimdi bacası tütüyor, üretim yapıyor, kardeşlerimize iş, aş sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Sevgiyle, hoşgörüyle birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Birliğin, beraberliğin en güzel örneği Iğdır'dır. Azeri kardeşlerimizle, Kürt kardeşlerimizle, Terekeme kardeşlerimizle, yerlileriyle bir, beraber olarak kardeşliği başlatan Türkiye'ye örnek olan ilk il Iğdır'dır." diye konuştu.

Iğdırlı vatandaşlarla gurur duyduklarını aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizi, milletimizi tehdit eden her türlü oyunu, dayanışmayla, birbirimize olan sevgiyle kenetlenerek bozacağız. Biz birlikte Türkiye'yiz. Her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır. Tek bir insanımızın gönlünün kırılmasına, hakkının yenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Bu ülkenin tek bir evladının terörle yok edilmesine rıza göstermeyeceğiz. Ayrımcılık yapan bizden değildir. Renklerimiz farklı olabilir, göz rengimiz, saçımızın rengi farklı olabilir ama unutmayalım gözlerimizden akan yaşların rengi hep aynıdır. Üzüntümüz, sevincimiz, Rabbimiz, kitabımız, peygamberimiz birdir bizim."

- "Ülkenin huzuru için 'vakit Türkiye vakti' diyecek miyiz?"

Başbakan Yıldırım, Türkiye'yi kalkındırırken Iğdır'ı da ihmal etmediklerini vurgulayarak, Iğdır'a son 16 yılda yapılan yatırımları anımsattı.

Yıldırım, Iğdır'daki okul sayısını yüzde 131 artırdıklarını, ayrıca üniversite açtıklarını söyledi. Sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Yıldırım, Iğdır'ın bölünmüş yol uzunluğunun 182 kilometreye ulaştığına dikkati çekti.

Yıldırım, Iğdır'ın Güney Çevre yolunu da yapacaklarını aktararak, şu ana kadar 700 konutun yapılarak hak sahiplerine teslim edildiğini, 100 bin dönüm arazinin sulandığını, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu'nun hizmete alındığını, hızlı tren konforuyla da Iğdırlıları tanıştıracaklarını, bu konuda proje etütlerinin yapıldığını anlattı.

Ünlendi Barajı ile Iğdır'ın merkezine, ilçelerine yeni sistemlerle su getireceklerini ve içme suyunu bu sene hizmete alacaklarını belirten Yıldırım, alandaki vatandaşlardan 24 Haziran'ın ikinci bir bayram, yeni bir milat olacağı, seçimde yeni bir zafere imza atılacağının sözünü aldı.

"Milletin birliği, ülkenin huzuru için 'vakit Türkiye vakti' diyecek miyiz? İstikrar, kalkınma, bereket için 'vakit Iğdır vakti' diyecek miyiz? Darbelere son vermek, terörü kökünden temizlemek, kalkınma, bolluk, bereket için var mısınız? Bütün sandıklara AK Parti damgasını vuracak mıyız?" diye soran Yıldırım'a vatandaşlar "evet" cevabını verdi.

- Mitingden notlar

Başbakan Yıldırım, şehirdeki ilk durağı olan Iğdır Valiliğini ziyaretinin ardından mitingin yapıldığı Belediye Meydanı'na geldi. Alana girişinde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Yıldırım, platformdan vatandaşları selamladı.

Yıldırım, konuşmasının ardından vatandaşlarla bir süre ayaküstü sohbet etti.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanına, "Güneş ilk burada doğar, ezan ilk burada başlar, üç ülkeye komşu Iğdır'dan Türkiye'nin Başbakanı'na selam olsun" pankartı asıldı.

Başbakan Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan AK Parti Iğdır İl Başkanı Ferdi Turan, selamlama konuşması yaptı.

Meydandaki binaya dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla alanı dolduran vatandaşlar, Yıldırım'ın konuşmasını alandaki dev ekrandan da izledi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin seçim kampanyası şarkılarının da seslendirildiği mitingde, partisinin Iğdır milletvekili adaylarını tanıttı.

Mitinge, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve bazı milletvekilleri de katıldı.

(Bitti)



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.