Ankara

AYBÜ Tıp Fakültesinde mezuniyet sevinci

14:52 28 Haziran 2018
AYBÜ Tıp Fakültesinde mezuniyet sevinci

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 mezunları, diplomalarını törenle aldı.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen diploma töreninde yaptığı konuşmada, tıp fakültesinden bu yıl 14'ü yabancı uyruklu olmak üzere toplam 151 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Aileleri, öğrencileri ve öğretim üyelerini başarılarından dolayı tebrik eden Doğan, mezun olan öğrencilerin üniversitelerinin kurulma aşamalarını bire bir yaşadığını kaydetti.

AYBÜ'nün Türkiye'deki 10 üniversite arasına girmeyi başardığını vurgulayan Doğan, "Üniversitemiz yeni olmasına rağmen Türkiye'de öğretim görevlileri başına düşen yayın ortalaması nedeniyle ilk 10 üniversite arasındadır. Bunda en büyük katkı da hiç kuşkusuz tıp fakültesi öğretim üyelerinin çok değerli akademik çalışmalarından elde edilmiştir. Bir insana hayat vermek, onun acılarını dindirmek kadar kutsal bir şey yoktur. Bunun manevi hazzı dünyalık hiçbir maddiyatla değişilemez. İşte bu anlayışla hem kendi vatandaşlarımıza hem de dünyanın dört bir yanından şifa bulmak umuduyla sizlere başvuran insanlara şifa dağıtacaksınız. Toplumda da her zaman buna uygun saygıyı da hak edeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Fakülte dekanı Prof. Dr. Reyhan Ersoy da öğrencilere, "Edeceğiniz yemine, verdiğiniz söze ve görevinize bağlılığınız tam olsun. İnsanlığa, özel yaşama, hastalarınıza ve hastalarınızın vücut bütünlüğüne saygılı olun. Size başvuran insanların derdi ne olursa olsun birinci göreviniz yardım etmek olsun. Güçlü ve sabırlı olun, görev başında ve özel hayatınızda tüm insanlara değer verin, vicdanlı ve onurlu olun. Beyaz önlüğünüz çalışmaktan kirlenebilir, önemli olan yüreğinizin kirlenmemesi ve aklınızı başkasına teslim etmemenizdir.’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere diplomaları ve ödülleri verildi.

Hekimlik andının okunmasının ardından mezunlar, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.