Ankara

Çocuk gelin davasında karar! Bilmiyormuş...

08:07 24 Temmuz 2018 4 Yorum Var
Çocuk gelin davasında karar! Bilmiyormuş...

13 yaşındaki kız çocuğu ile imam nikahıyla evlenerek istismar suçu işleyen Suriyeli Abdulkerim J, yasaları bilmediği gerekçesiyle beraat etti

4 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye gelen 13 yaşındaki Fatma C., geçen yıl 26 yaşındaki akrabası Abdulkerim J.'yle imam nikahıyla evlendirildi.

Çocuğun hamileliliğinin Ankara Alemdağ Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi'nde tespiti üzerine suç duyurusunda bulunuldu.  Ankara Başsavcılığı Abdulkerim J. ve çocuğun annesi Emanı B.'ye soruşturma başlattı.

ADAMA DA ANNEYE DE CEZA İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede, adama 'çocuğun istismarı' ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', anneye ise bu iki suça iştirak etmekten ceza istendi. Kız çocuğu, iddianamede yer alan ifadesinde, Abdulkerim J.'yle 'kendi rızasıyla' birlikte olduğunu söyledi. İddianamede çocuğun 15 yaşın altında olduğuna dikkat çekildi.

'SURİYELİ BİR KADIN İLE SURİYE'DEKİ DÜZENE GÖREN EVLENDİM'

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 16 Temmuz'da görülen duruşmasında savunma yapan sanık Abdulerim J., "Suriye vatandaşı olarak Türkiye'deki ceza mevzuatını bilebilecek durumda değilim. Suriye insanı olarak Suriyeli bir kadın ile Suriye'deki düzene göre evlendim" dedi.

ANNE: KORUSUN, KOLLASIN DİYE MÜSAADE ETTİM"

Sanık anne Emanı B. ise "Korusun kollasın diye kızımın evlenmesine müsaade ettim. Suriye yasalarına göre 13 yaşını bitirmiş bir kız çocuğu evlenebilir. Yaptığımız Suriye mevzuatına göre bir evliliktir" diye konuştu.

"HATA KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ"

Savcı mütalaasında, sanıkların suç kastı ile hareket etmediklerini, eylemlerinin özellikle TCK 30. Maddesi'nde ifadesini bulan 'hata' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek beraatlerini talep etti.

İLK DURUŞMADA BERAAT ETTİ

Mahkeme, ilk duruşmada sanıkların beraatına karar verdi. Kararda, şöyle dendi: "Yabancı devlet vatandaşı olan sanıkların, suç tarihinde 13 yaşında olan mağdura yönelik fiillere dair TCK hükümlerine göre müsnet suçların kanuni tanımındaki mağdurun yaşından kaynaklı yasal unsurları bilmeden hareket ettiklerinin anlaşılması karşısında, TCK'nın 30/1 maddesi uyarınca kasıtlarının bulunmadığının kabulü gerektiğinden TCK 30/4 maddesi hükmü doğrultusunda işlenen fiillerin haksız oluşturduğu hususunda kaçınılmaz hataya düşen sanıklara ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi."

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Sebo 5 yıl önce Şikayet Et
    Bos konusup durmayin analariniz babalariniz kac yasinda evlendi bundan 30 sene evvel türkler icin cok normal birseydi dinen nikah kav yasinda düsüyor bilmiyorum ama 12 yasinda ergenlik cagina giriliyor suriyelileride 30 sene geride kalmis sayin dogru deyil ama ailelerin rizasiyla olmus
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ali Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yalancidir. Kanunlari cok iyi biliyorlar. Daha buyu belalar acaktir. Hayirsiz lar
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben simiz bitti birde suriyelileri yargiliyoruz kendi davalarimiz bitti ulke güllük Gülistanlık sanki. Multeci yargiliyoruz artik
    Cevapla
  • Xyz 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlari bilmemek mazeret degildir..bu hüküm yazili hukukta var
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Suriye vatandaşı. Suriye kanunlarına uygun hareket etmişler..
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki Allah’ın kanunlarından haberin var mı Bilge adam?
  • Camlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru bilmedigin ülkede önce kanunu ögrenip sonra keyfine bakacaksin
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.