Ankara

Kara Havacılık Komutanlığı davası

17:25 01 Ağustos 2018
Kara Havacılık Komutanlığı davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 151 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasıyla devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar, avukatları ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Esasa ilişkin savunma yapan eski albay Erdoğan Erdem, aleyhindeki delilleri ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek savunmasına başladı.

Darbe girişiminden önce birçok defa fazla mesai için kışlada kaldığını, olay günü de mesainin uzaması nedeniyle Kara Havacılık Komutanlığında bulunduğunu beyan eden Erdem, hava araçlarının Akıncı'ya tahliye edilmesi emri üzerine Akıncı Üssü'ne gittiğini belirtti.

Darbe girişimine yönelik amiri olmayan kişilerden emir aldığına ve Akıncı'ya iniş yaparken "yurtta sulh" parolasını kullandığına dair suçlamaları da kabul etmediğini bildiren sanık Erdem, "Ben helikopterin Akıncı Üssü'ne tahliyesi emrini olay tarihinde amirim olan Ünsal Coşkun'dan aldım. Coşkun da emri kendisinin verdiğini söyledi. Helikopter başına gittiğimde helikopterde Abdullah Ateştemur olduğunu gördüm. Diğer helikopterler ile birlikte kalkış yaptık. Akıncı'ya kol düzeninde birlikte iniş yaptık. Akıncı Kule ile birinci helikopter temas kurduğu için ben kule ile irtibata geçmedim. Dolayısıyla yurtta sulh parolasını kullanmadım." ifadelerini kullandı.

Erdem, 1981'den itibaren terörle mücadele eden bir asker olduğunu, FETÖ ya da başka bir terör örgütünün üyesi olmadığını savunarak tahliyesini ve beraatini istedi.

Sanıklardan eski binbaşılar Deniz Aldemir ve Ali Ercan da suçlamaları kabul etmeyerek mahkeme heyetinden beraat talebinde bulundu.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.