Ankara

Başkentte taşkınları engelleyecek altyapı çalışmaları sürüyor

11:45 21 Ağustos 2018
Başkentte taşkınları engelleyecek altyapı çalışmaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, başkentteki su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla başlatılan alt yapı çalışmalarının "zorunlu bir ameliyat" olduğunu belirterek "Bunu yapmazsak her yağmurda aynı sorunları yaşayacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Tuna'nın, çalışmaların en önemli ayaklarından biri olan Mamak Boğaziçi altyapı çalışmalarında incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Ekiplerin 7 gün 24 saat esasına dayalı çalışma yürüttüklerini belirten Tuna, "İnşallah bundan sonra yağışlardan dolayı yaşanan sel felaketlerinin önüne geçmiş olacağız. Bu çalışmalar esnasında altyapıda farklı sorunlar pürüzler çıkabiliyor. Elektrik hatları, doğalgaz hatları, telefon ve benzeri gibi bazı hatlar var bunlara zarar vermemek için hassas bir çalışma yürütüyoruz. Bu da işin tamamlanma sürecini etkiliyor. İnşallah kazasız belasız herhangi bir arızaya sebebiyet vermeden hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız." açıklamasını yaptı.

Ankara'da trafiğin en rahat olduğu, başkentlilerin çoğunun tatile gittiği bir dönemde çalışmalara başladıklarına dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Bundan daha rahat bir dönem zor yakalanır. Bayram tatilinden de istifade ederek, vatandaşlarımıza en az rahatsızlık verecek şekilde, çalışmalarımız 24 saat esasına göre en hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamış oluruz. Bizim buradaki tüm çaba ve gayretimiz vatandaşlarımıza verdiğimiz rahatsızlığı en aza indirmek. Okullar açılmadan iyi bir mesafe almamız gerekiyor. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Vatandaşımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Zorunlu bir ameliyat gerçekleştiriyoruz bunu yapmak zorundayız aksi halde her yağışta sıkıntı yaşarız. Vatandaşlarımızdan da destek ve sabır bekliyoruz. Sağ olsunlar onlarda olayın farkındalar bilinçli bir şekilde destek veriyorlar. Ben tekrar tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum."

Çalışmaların maliyetine ilişkin de açıklama yapan Tuna, "Burada bizim için önemli olan vatandaşlarımızın memnuniyeti. Ona paha biçilemez, elbet bir maliyeti var ama burada paranın sözünü edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Aydınlıkevler semtinde ve Konya yolunda gerçekleştirilen alt ve üst geçit yapımı çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Tuna, Eskişehir yolu ile Hacettepe yolu üzerindeki köprü çalışmalarının da okullar açılıncaya kadar tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.