Ankara

Üniversiteli genç kız, otostopla 75 il gezdi

07:49 03 Nisan 2019 21 Yorum Var
Üniversiteli genç kız, otostopla 75 il gezdi

Ankara’da Başkent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Dilara Özkan (19), hayallerini ertelememek için okulunu dondurarak, otostopla 75 şehir gezdi.

1 yıl önce Ankara’dan yola çıkarak otostopla yaklaşık 30 bin kilometre yol kat eden Dilara Özkan’ın 75. rotası Erzurum oldu. Amacının otostopla Türkiye’nin 81 ilini gezmek olduğunu ifade eden Özkan, gittiği yerleri not alıp, fotoğraflayıp ‘uygunadımdoga’ adlı sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşıyor. 

Instagram'da 22 binin üzerinde takipçisi bulunan Özkan, gittiği şehirlerde çektiği doğa ve tabiat fotoğraflarıyla Türkiye’nin güzelliklerini de takipçilerine yansıtıyor. 
Gezmeyi çok sevdiğini ve bu konuda da en büyük destekçisinin ailesi olduğunu kaydeden ‘uygunadımdoga’ Dilara Özkan, “Otostop çekerek Türkiye turuna çıktım. Şu ana kadar 75 şehrimizi gezdim. Hayallerimi ertelememek için okuluma ara verdim” dedi. 
Kendini 'evi sırtında gezgin' olarak tanımlayan Özkan, “Hayatın her alanında olduğu gibi otostop çekmenin de riski var doğal olarak. İyi bir insansanız iyi insanlara denk geliyorsunuz. Hep iyi insanlara denk geldim ve çok güzel yolculuklar yaptım. Ben buna inanıyorum. O yüzden hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bazen hiç araç geçmeyen yollarda da kaldım. Gideceğim yere kadar yürüdüğüm oldu. Çünkü uygun adım doğayım ben. Gezginlere önerim de bilinçli gezmeleri olacak. Gezmek sadece bir doğa fotoğrafı çekmek değil gittiğimde yerlerini kültürünü öğrenmeye çalışıyorum. Güzel yolculuklar oluyor” diye konuştu. 

Otostopun bir kültür olduğunu kaydeden Özkan, Türkiye turunu tamamladıktan sonra aynı yöntemle dünyayı gezmek istediğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

21 Yorum Var
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kızın anası babası yokmuki nasıl çıkıyor.kuzu kurtların içine giriyor kurtlardan iyilik bekleniyor. bir an evvel bu fiilden vazgeçmeli.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bu zamanda tanımadıkları bir genç kızı arabasına alanların pek iyi niyetli olduğunu sanmıyorum.inanmassanız deneyin,yaşlı yada çok çirkin bir bayan otostop çeksin,bakalım kaç il gezebilecek.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • akoyusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Fe sübhanallah..Ya akıl başa...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hayret 5 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir iştir. bir erkeğin bile yapamayacağı işi kaç yaşında olursa olsun bir kız yapıyor. hem dinen hem örfen bu yaptığı büyük yanlış. doğal bir olaymış gibi de bunu gündeme taşıyorlar. Allah'ım bu insanları ıslah eylesinç
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Ulaşımı Beleşe getirdi.Konaklama ve iaşe için ne yaptı.Bi de otostop ile ulaşım, araç sahibinin de dikkat etmesi gereken unsur, Allah Muhafaza bir kaza ya da araç içinde yolcunun başına gelecek sağlık sorunu hatta ölüm hukuki sorumluluk başlangıcı oluşturur.İyilik yaparken başın belaya girer.Neler olur, tacizle suçlanma da dahil.Ulaşım yapacak ya kendi aracı ile ya da toplu taşıma arcı kullansın.Haksız kazanımların önüne geçilsin.Bu iş için vergi ödeyen kişi veya şirketlerin ekmeği çaılnmasın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.