Prematüre bebeklerin ölüm oranı düşüyor

Dr. Mehmet Kuşku, bebekler zamanından ne kadar erken doğarsa riskin de o kadar fazla olduğunu söyledi.

Prematüre bebeklerin ölüm oranı düşüyor
Prematüre bebeklerin ölüm oranı düşüyor
GİRİŞ 23.03.2015 15:45 GÜNCELLEME 23.03.2015 15:45

Dr. Kuşku, annenin son adet tarihinin ilk gününden itibaren hesaplandığında 36 hafta 6 günden önce doğan bebeklere prematüre bebek dendiğini kaydetti.

Prematüre bebeklerin sorunlarına dikkat çeken Dr. Mehmet Kuşku “Son yıllarda takiplerinin iyi olması, riskli gebelere kortizon uygulanması, yenidoğan yoğun bakım koşullarında ilerlemeler ve sürfaktan tedavisinin uygulama alanına girmesi ile prematüre bebeklerin ölüm oranlarını belirgin bir şekilde düşürmüştür.

Ancak bu gelişmeler bebeklerin karşılaştığı sorunlarda bir azalmaya sebep olmamıştır. Hatta ileri derecede prematüre bebeklerin yaşatılabilir hale gelmesi problemlerin daha da artmasına neden olmuştur.

Prematüre bebeklerin hem bedensel hem de ruhsal gelişiminde yetersizlik vardır. Bu nedenle var olan haklarını kendi kendine koruyamaz ve sahip olamazlar. Bu haklar, toplum ve aile tarafından sağlanmalıdır. Erken doğum bir hastalık gibi düşünülmemelidir. Prematüre bebekler de zamanında doğan bebekler gibi normal bir gelişim ve sağlıklı bir hayat sürme kapasitesine sahiptir” dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini