Anne sütünü arttıracak öneriler

Çemen tohumunun anne sütünü arttırmada en büyük desteklerden bir tanesi olduğu söylendi.

Anne sütünü arttıracak öneriler
Anne sütünü arttıracak öneriler
GİRİŞ 25.03.2015 10:06 GÜNCELLEME 25.03.2015 10:06

Günümüzde yeni doğan bebeklerin ilk altı ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesi konusunda öneriler verildiğini kaydeden Dr. Coşkun, “Anne sütü bebek için en sağlıklı olan besindir. Uygun koşullarda gereksinim duyulduğu anı beklemektedir. Isıtma, soğutma, depolama, mikroptan arındırma için özel aletlere, biberon, emzik vb. aracılara ve temiz su kaynağına bağımlı değildir.

Anne sütünde mikrop üremez, bozulmaz, hastalık kaynağı olmaz. Vücudun ürettiği süt miktarı, bebeğe verilen mama miktarı gibi kontrol edilemediği için annelerde 'yetersiz süt üretimi' endişesi oldukça normaldir. Ancak şunu söylemek gerekir ki bebeğe yetecek kadar süt üretilememesi durumu oldukça nadir görülen bir durumdur. Eğer böyle bir durumla karşılaşan anneler varsa çemen otu tohumunu tavsiye ederim" dedi.

Dr. Ömer Coşkun, çemen tohumunun anne sütünü arttırmada en büyük desteklerden bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, “Bazı araştırmalar 2 hafta boyunca düzenli olarak çemen otu tüketiminin anne sütünü belirgin oranda arttırdığını ortaya koymaktadır. İçerisinde bulunan steroidal yapıların (di- osgenin) süt üretimini artıran hormonların sentezini artırdığı, müsilaj, vitamin ve protein içeriği ile besleyici destek sağladığı görülmektedir.

Aynı zamanda demir, kalsiyum, vitamin ve mineral kaynağıdır. Günde iki defa sabah akşam ister bal ile ister çorbaya karıştırılarak bir tatlı kaşığı ölçüsünde tüketebilirsiniz. 1 ay devam edildiği takdirde anne sütü artar hem annede hem çocukta gelişim sağlar" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...