Çocuklarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyun

Çocukların, güneşin zararlı etkilerinden korunmasının, büyük sağlık problemleri ile karşılaşmamak adına önem taşıdığı belirtildi.

Çocuklarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyun
Çocuklarınızı güneşin zararlı etkilerinden koruyun
GİRİŞ 30.06.2015 15:39 GÜNCELLEME 30.06.2015 15:39

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Neslihan Şendur, yaptığı açıklamada, güneşin zararlı ışınlarının sağlık açısından riskler taşıdığını belirterek, özellikle büyüme döneminde güneşten korunmanın büyük önem taşıdığını ifade etti.

Güneşin zararlı etkilerine yoğun şekilde maruz kalan çocukların, deri sağlığının bozulacağını ve ilerleyen dönemlerde kansere kadar varabilecek problemlerle karşılaşabilecekleri uyarısında bulunan Şendur, şunları kaydetti:

"Çocukların büyüme çağında güneşten korunmaları çok önemli. Çünkü güneş yanıkları erken dönemde oluştuğunda büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Çocuklarda özellikle sulantılı yara oluşmuşsa ilerleyen dönemlerde bunlar deri kanseri olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu nedenle anne ve babalara, çocuk bakıcılarına, hatta okullardaki öğretmenlere büyük iş düşüyor."

"Koruyucu krem de kullanılsa uzun süre güneşlenilmemeli"

Şendur, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için öncelikle 10.00-15.00 saatleri arasında açıkta bulunmamaya özen gösterilmesi ve uygun koruyucu krem kullanılması gerektiğini belirtti.

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için kullanılan krem seçiminde hem bazı noktalara dikkat edilmesi hem de bu kremlerin koruyuculuğunun bir sınırının olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Şendur, şu bilgileri verdi:

"Vücuda sürülen koruyucular, parfüm içeriyorsa güneşten koruma faktörleri düşükse deri tipine uygun değilse bunlara bağlı yan etkiler ortaya çıkacaktır ayrıca gençler bu koruyucuları sürdüktenen sonra uzun süre güneş altında kalıyorlar. Sürdükleri koruyucuların uzun süreler kendilerini güneşin olumsuz etkilerinden koruyacağını düşünüyorlar ancak bu durum yanlış. Uzun süre güneş ışınlarına koruyucularla birlikte maruz kalmak, riski azaltmıyor. Bu nedenle özellikle deri kanserlerinden korunmak için belli saatlerde güneşe çıkmalı ve güneşin zararlı etkilerinden korunmalıyız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!