Tüp bebeklere özel barkod sistemi

Tüp bebek işleminde çiftlere ait olan tüm canlı materyaller (sperm, yumurta, embriyo) barkod sistemiyle takip ediliyor.

Tüp bebeklere özel barkod sistemi
Tüp bebeklere özel barkod sistemi
GİRİŞ 24.10.2015 17:04 GÜNCELLEME 24.10.2015 17:04

Üst önlem sayılan güvenlik sistemi sayesinde çiftlerin gönüllerinin rahat ettiğini anlatan Doç.Dr. Rafael Levi, “Bu uygulama sayesinde çiftlerin tüm materyalleri muayeneden doğuma kadar adım adım takip ediliyor” dedi.

Özel Ege Tüp Bebek Merkezinde, tüp bebek tedavisi için gelen çiftlerin tüm materyalleri Barkod sistemiyle adım adım takip edilip izleniyor.

Merkez Medikal Direktörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç.Dr. Rafael Levi, tüp bebek merkezlerinde embriyoların karışmasının söz konusu bile olmadığını belirterek,
“Tüp bebek tedavisi düşünen bazı çiftler, bize, ‘Sperm ve yumurtaların diğer çiftlerinkiyle karışmasını nasıl önlüyorsunuz’ gibi sorular yöneltebiliyor. Hastaların bu yönde endişeleri olabiliyor.

Merkezimizde uyguladığımız barkod takip sistemi, hastalarımızın bu yöndeki endişelerini ortadan kaldırıyor. Çünkü barkod sistemi ile çiftlerimiz, hastaneye adımlarını attıkları andan itibaren kendilerine ait bir numara alıyorlar ve tedavi süresince tüm işlemler bu numara ile takip ediliyor. Numaranın yanı sıra çiftin adlarının ve soyadının da yer aldığı barkodlar, tedavi sırasında çifte ait tüm materyallerin, bütün hücrelerin üzerine yapıştırılıyor. Ve işlem barkod sistemi üzerinden takip ediliyor. Bu tedavi merkezimizde uygulanan bir üst önlem olup, hastanın gönül rahatlığı açısından da bizim için büyük önem taşımaktadır” dedi.

"YILLARCA KORUNABİLİYOR"

Özel barkod cihazı ile her boyutta materyale uygun barkodun, işlemin her adımında kullanıldığının altını çizen Doç.Dr. Levi, “Barkodlar, embriyoların muhafaza edildiği petri kutulara ve spermlerin konulduğu tüplerin üzerine yapıştırılıyor. Özel hazırlanan barkod üzerinden seneler geçse de yıpranmıyor. Bazı tedavilerimizde embriyolarımızı dondurup yıllarca saklamamız gerekiyor. Bu durumda da yıpranmayan barkodlar, hastalarımızın kendilerini huzurlu hissetmesini sağlıyor” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada