Gebelikte kalsiyum ihtiyacını yoğurtla karşılayın

Kalsiyum eksikliği bebeğin kemik ve diş gelişimini negatif etkiliyor. Bu nedenle hamilelikte günde en az 1000 mg kalsiyum alınması gerekiyor

Gebelikte kalsiyum ihtiyacını yoğurtla karşılayın
Gebelikte kalsiyum ihtiyacını yoğurtla karşılayın
GİRİŞ 29.04.2016 10:17 GÜNCELLEME 29.04.2016 10:17

Anne adaylarının kalsiyum eksikliğini gidermek için tek şansları kalsiyum ilacı almak değildir. Hamileler günde 3 kase yoğurt yiyerek kalsiyum ihtiyacını giderebilir. Çünkü yoğurt yiyerek kalsiyum ihtiyaçlarının dörtte üçünü karşılayabilirler. Ayrıca yoğurt hem gebenin bağırsak faaliyetlerini düzenlemeye yardımcı olur hem de karın şişkinliğini engeller.

Her gün yeterli miktarda kalsiyum almak, yalnızca gebelik döneminde değil, hayatın her döneminde oldukça önemli. Vücuttaki en etkin minerallerden biri olan kalsiyum; kemik ve kıkırdak gelişimi, sağlıklı diş oluşumu, kas-sinir sisteminin normal çalışması, kolesterol düzeyinin normal seviyede tutulması, kalp atışlarının normal ve ritminin düzenli olması, kan basıncının normal düzeyde seyretmesi, kanın pıhtılaşması, hücresel çalışmaların düzenli ve sürekli olması, sindirim ve metabolizmada görev alan enzimlerin etkin duruma geçebilmesi gibi sayısız önemli görevlerde bulunuyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!