Kendini seven anne mutlu çocuklar doğuruyor

Sağlıklı beslenen, egzersiz yapan anneler hem daha kolay bir doğum süreci yaşıyor hem de bebekleri ile daha sağlıklı iletişim kuruyor.

Kendini seven anne mutlu çocuklar doğuruyor
Kendini seven anne mutlu çocuklar doğuruyor
GİRİŞ 05.05.2016 15:33 GÜNCELLEME 05.05.2016 15:33

Bebekler dünya ile iletişime henüz anne karnındayken başlıyor. En önemli iletişim ise anne-bebek arasında kuruluyor; annenin ruh hali bebeği doğrudan etkiliyor. Bedeninden mutlu olmayan bir anne hamileyken de doğum sonrasında da depresif hissederek bebeğine bu duyguları geçirebiliyor. Bu aşamada anne adaylarının imdadına doğum koçları yetişiyor.

Işıl Donat, ilk gebeliğinde aldığı kilolar, yaşadığı ruh hali ve çevresindeki kadın arkadaşlarının ortak sorunlarından yola çıkarak, uluslararası akreditasyonlu yaşam koçuğu eğitimini anne ve hamile koçluğu alanında uygulamaya karar vermiş. Hamileliğin kadınların hayatında bir yandan çok özel bir deneyimken diğer yandan hayatın durduğu bir dönem gibi algılandığını belirten Donat, “Hamilelik, aşırı kilo almak, hareketsiz kalmak ya da bakımsız olmak değil, aksine olumlu duyguların keyfini, farklı bir görünüme sahipken de yaşayabilmektir” diyor.

Alınan gereksiz kilolar, ruhsal ve fiziksel olarak anne adaylarını, hem hamilelikte hem de hem de doğumdan sonra olumsuz etkiliyor. Bebeği ile iletişim kurmaya çalışırken ruhsal ve fiziksel olarak kendinden memnun olmayan anne, depresif hissediyor. Donat, anne adaylarının doğumdan sonra bu sancılı süreçten geçmemeleri için, onlara yol arkadaşlığı yaptıklarını söylüyor. Koçluk kapsamında uzman beslenme ekibi tarafından hazırlanan; anne adayını yormadan, aç bırakmadan ve damak zevkine uygun bir programla gebelik sırasında alınması gereken 8-12 kiloyu anneye yağ depolatmadan, bebeği beslemeyi hedef alarak uyguluyor. Günde 6-7 sağlıklı öğün tüketerek düzenli beslenen anne adayı aşerme de yaşamıyor. Beslenmenin yanı sıra yoga ile annenin fiziğini, esnekliğini ve estetiğini koruması da destekleniyor. Doğru nefes alarak, bebeğe daha fazla oksijen gitmesi sağlanıyor. Kendini fit, sağlıklı hisseden anne, bebeği ile daha rahat ve daha güçlü bir iletişime geçebiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı