Çocuklara verilen her ilaç için 2 kere düşünün

Çocuklara verilen her ilacın büyüyen kemik, göz, akciğer gibi pek çok dokuya etki ettiği ve göz ardı edilmemesi gerektiği belirtildi.

Çocuklara verilen her ilaç için 2 kere düşünün
Çocuklara verilen her ilaç için 2 kere düşünün
GİRİŞ 24.05.2016 16:15 GÜNCELLEME 24.05.2016 16:15

Samsun'da özel bir hastanede görevli Çocuk Alerjisi ve İmmünolojisi uzmanı Doç. Dr. Mehtap Kılıç, çocuk bağışıklığı ve alerjide toplumda doğru bilinen yanlışları anlatarak anne ve babaları uyardı. Doç.Dr. Kılıç, günümüzde alerjik hastalık sıklığı ve bağışıklık sistemi hastalıkları hakkında farkındalığın hızla artmasının birçok soruyu da beraberinde getirdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Sağlık; üzücü bir şekilde günümüzde suistimale açık bir pazar haline gelmiştir. İnternetin getirdiği bilgi kirliliği, aktarların önerdiği bilimsel veri tabanı olmayan 'bitkisel' adı altında masumca görünen yaklaşımlar, eczanelerde Tarım Bakanlığı onaylı satılan bağışıklık sistemi güçlendirici adı altındaki ilaçlar unutulmamalıdır ki çocuk, erişkinin küçültülmüş hali değildir"

İlaç vermeden önce nedenini araştırın!

Doç. Dr. Kılıç, çocuğun büyüyen bir organizma olduğu, verilen her ilacın büyüyen kemik, göz, akciğer gibi pek çok dokuya etki ettiğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çocuklara verdiğimiz her ilaç iki kere düşünülerek verilmelidir. Bağışıklık güçlendirici ilaçlar önerildiğinde çocuklarda uzun dönem sonuçlarının olup olmadığı mutlaka sorgulanmalıdır. Bağışıklık sistemi kanserden romatizmal hastalıklara kadar birçok hastalığın savunmasında görev alır, bu görevi sırasında dışarıdan onu desteklediği iddia edilen ilaçların mutlaka çocuklarda çalışılmış güvenli olduğu gösterilmiş çalışmalar varsa tercih edilmesi gerekir. Ailelere sayıca fazla gibi görünen enfeksiyonların böyle ilaçlarla durdurulmaya çalışılması değil, neden böyle olduğunun araştırılması gerekir. Öncelikle gerçekten bir sorun olup olmadığı aile ile beraber tartışılmalıdır; çünkü okulun ya da kreşin ilk yılı olması ya da evde okula giden kardeş varlığı enfeksiyon riskini bazen altta bir bağışıklık sistemi eksikliği olmadan da artırabilir. Amaç günü kurtarmak değil yarınları kurtarmaktır, çocuklar geleceğimizdir"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri