Hamilelikte ilk ay nasıl beslenmeliyiz?

Hamilelikte ilk aylarda neler yediğimize çok dikkat etmeliyiz.

Hamilelikte ilk ay nasıl beslenmeliyiz?
Hamilelikte ilk ay nasıl beslenmeliyiz?
GİRİŞ 10.12.2016 09:56 GÜNCELLEME 10.12.2016 09:56

HAMİLELİKTE İLK AY BESLENME
Özellikle gebeliğin ilk dönemlerinde anne adayları iştah kaybı, mide bulantısı, kusma gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu gibi sıkıntılar gebeliğin ilk aylarında gayet normaldir. Anne adayları gebeliğin ilk üç ayında bu tarz sorunlarla karşılaşabilir. Hatta gebeliğin ilk dönemlerinde anne adayları kilo alması gerekirken kilo kaybı gibi sorunlarda yaşayabilir. Dördüncü aydan itibaren kusma ve mide bulantısı gibi sorunlar azalmaya başlar ve annenin kapanan iştahı açılarak normale döner. Bu aydan sonra anne düzenli olarak kilo almaya başlar.

Anne adayları hamile olduğunu öğrendikten sonra ne yiyip içeceği konusunda telaşa kapılabilir. Hamilelik döneminde sağlıklı beslenmek oldukça önem arz etmektedir. Bu dönemde ne az ne de çok dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Hamileliğin ilk aylarında beslenmenin yanında demir ihtiyacınızı karşılayacak vitaminler ve folik asit kullanmak da oldukça önemlidir. Hamilelik de süt ve süt ürünleri, sebzeler, meyveler, protein ihtiyacınızı karşılamak için et ürünlerinin bolca tüketilmesi gerekmektedir. Bunun yanında çikolata, hamur işleri, cips, pişmemiş et içeren yemekler tüketilirken dikkat edilmelidir. Gebelik döneminde sigara kullanımı kesinlikle yasaktır. Bunun yanında alkol de kesinlikle kullanılmamalıdır.

Gebelik de bol bol su içmenin de büyük faydaları vardır. Hamilelik döneminde bol su tüketerek kabızlık sorunu yaşamazsınız, bol su tükettiğiniz için bebeğinizin suyu azalmaz, midenizle ilgili sorun yaşamazsınız. Hamilelik de su içmenin bunun gbi daha birçok yararı bulunmaktadır.

KAYNAK: SAĞLIKLIYAŞAM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı