Bebek annesinin kokusunu nasıl tanır?

Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan, anne ile çocuk arasındaki bağın kokuyla güçlendiğini söyleyerek, “Bebekler daha doğmadan değişik kokuları tanımaya başlar” diyor.

Bebek annesinin kokusunu nasıl tanır?
Bebek annesinin kokusunu nasıl tanır?
GİRİŞ 10.12.2016 10:00 GÜNCELLEME 10.12.2016 10:00

Gebelik sıvısının, anne karnındayken bebeğin ağız ve burnunda dolaştığını söyleyen Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökçen Erdoğan şöyle konuştu: “Bebekler kokuları ayrıştıramayabilir ama kendilerine yakın, sevdikleri kokuyu hissettiklerinde hareketlenirler. Bebek anne karnında bir kokuya aşinaysa ve seviyorsa, doğumdan sonra da sever. Hiç koku almadıysa, doğum sonrası bunlara alışma dönemi yaşar. Yapılan bir çalışmada, meme ucuna bebeğin kendi gebelik sıvısından bir miktar sürülünce memeyi daha güçlü emdiği gözlenmiş. Bu da bebeğin henüz doğmadan koku ve tat hafızasının geliştiğini gösteriyor. “ 

HASSASİYETİN ARTMASI NORMAL

Koku hassasiyetinin anne adaylarını zorladığını belirten Gökçen Erdoğan şunları söyledi: “Gebelikte altıncı haftadan sonra koku hassasiyeti yaşanır. Anne adayı, sabah midesinde tuhaflık ve tiksinme hissedebilir. En sevdiği yemeklerin kokusu mide bulandırmaya başlar. İçtiği suyun, hatta eşinin kokusunun bile değiştiğini söyler. Bazı kokular huzursuzluk, baş dönmesi ve baş ağrısına sebep olabilir. Erdoğan, her gebeye iyi gelmemekle beraber, turunç bitkilerin esansları, portakal, nar ve mandalina çiçekleri ile papatya çayının hassasiyete karşı yardımcı olabileceğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu