TEOG sınavına girecek öğrencilere tavsiye!

Çocuk alerji uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, TEOG sınavına girecek olan alerjik çocuklara ve ailelerine tavsiyelerde bulundu.

GİRİŞ 25.04.2017 09:17 GÜNCELLEME 26.04.2017 10:07

Prof. Dr. Akçay; alerjik nezlesi olan öğrencilerin polen alerjisi varsa polenlerin yoğun olduğu bu dönemlerde burun tıkanması, hapşırma ve nezlelerinin arttırdığını, sınav başarılarını etkilediğini söyledi ve alerjik çocuklara aynı zamanda velilerine önemli tavsiyelerde bulundu…

• Alerjik nezlesi olan çocuklar akşam ve sabah alerji şurupları yerine buruna sıkılan sprey formlu ilaçları alsınlar. Çünkü alerji şurupları sınav performansını etkileyebilir. 

• Sınava giderken burun spreylerini kullanmaları, güneş gözlüğü veya gözlük kullanıyorlarsa çıkarmamaları, lens yerine gözlük takmaları gerekir.

• Sınava giderken burundan nefes alıp vererek polenlerin burun kıllarınca engellenmesi, otomobille gidilecekse otomobilin penceresinin kapalı tutulması faydalı olur. 

 • Astımı olanlar strese girmesinler, nefes sıkışması olmaması için öksürükleri varsa sınav öncesi 2 kez nefes açıcı sprey kullanmaları iyi olabilir, Daha önceden raporla başvuru yapılmışsa sınav zamanı öksürük veya nefes sıkışması olmuşsa 2 kez daha nefes açıcı sprey kullanmaları faydalı olur. 

• Sınav öncesi evde temizlik yapılmamalıdır, temizlik sırasında özellikle ev tozu mite alerjisi olanlar için risklidir.

• Keskin kokulu parfümler ve evde keskin kokulu temizlik malzemeleri kullanmamalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu