Antalya

CHP Antalya Milletvekili Budak:

15:01 21 Ağustos 2015
CHP Antalya Milletvekili Budak:

"Turizmde 2015 kaybedildi, 2016'nın kaybedilme olasılığı da yüksektir. Şimdi bir adım atılırsa, 2016 için hala umut var"

 CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Turizmde 2015 kaybedildi, 2016'nın da kaybedilme olasılığı da yüksektir. Şimdi bir adım atılırsa, 2016 için hala umut var" dedi.

CHP'li Budak, yaptığı yazılı açıklamada, turizmin Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu ancak iç ve dış politikadaki gelişmeler nedeniyle büyük bir kriz yaşandığını vurguladı. 

Yaşanabilecek olası krizler için sezon öncesi ve içinde etkili önlemlerin geliştirilemediğini savunan Budak, "Gereken önlemler zamanında alınmadığı için turizmde 'Geliyorum' diyen kriz geldi. Hükümet de Turizm Bakanı da sezon öncesi ve sezon içinde ne yazık ki ortada yoktu. Verileceği açıklanan destekler de verilmedi" dedi.

Budak, turizm ve bağlı sektörlerde ağır kayıplar yaşandığını belirttiği açıklamasında, "Hem gelir kaybı var hem de istihdam kaybı var. Çok sayıda deneyimli turizm emekçisi işsiz kaldı. Sadece Antalya için 2,5 milyar dolar, Türkiye genelinde ise 6,5-7 milyar dolarlık bir kayıp öngörülüyor" ifadesini kullandı.

Turizmin, Türkiye ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını, döviz girdisi sağlayan birinci sektör konumunda bulunduğuna dikkati çeken Budak, bu nedenle yurtdışına yönelik adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

- "Tatil kararı olumludur ancak yetersizdir"

Okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin turizm açısından olumlu olacağını ancak sektörün kayıplarını gidermeye yetmeyeceğini iddia eden Budak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Turizm sektörünün kayıplarını giderecek bir iç turizm hareketliliği oluşması güçtür. Tatil kararı olumludur ancak yetersizdir. O nedenle Türkiye, yurtdışına dönük çalışma yapmalı, Rusya ve Avrupa'daki birçok ülkeden kaynaklanan kayıpları en aza indirecek adımlar atmalıdır. Ayrıca sektöre, istihdam kaybını önleyecek destekler de verilmelidir. Turizmde 2015 kaybedildi, 2016'nın kaybedilme olasılığı da yüksektir. Şimdi bir adım atılırsa, 2016 için hala umut var." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.