Antalya

Genel Sağlık Sigortası'nda prim borcu uyarısı

14:34 25 Ağustos 2015
Genel Sağlık Sigortası'nda prim borcu uyarısı

Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcu bulunanların, 30 Kasım tarihine kadar borçlarını ödemesi gerektiği bildirildi.

SGK İl Müdürü Selim Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcu bulunan kişilerin yapılandırma ve prim borçlarını taksitlendirme avantajından faydalanma süresinin azaldığına dikkati çekti.

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının SGK'ya müracaat etmeden doğrudan genel sağlık sigortalı olduğunu belirten Erol, açıklamasında, "Herhangi bir sigortalılık türü kapsamında çalışması olmayan ve bakılmakla yükümlü durumunda bulunmayan vatandaşlar ise genel sağlık sigortası kapsamında prim ödeyerek veya primlerinin devlet tarafından karşılanmasıyla sunulan sağlık hizmetlerinden kesintisiz faydalanabilecek" dedi.

Vatandaşların hangi kapsamda genel sağlık sigortalısı olacağının gelir testine göre belirleneceğini ve bunun için vatandaşların ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerektiğini ifade eden Erol, şunları kaydetti:

"Gelirleri asgari ücretin üçte birinin altında olanların primleri devlet tarafından karşılanacak. Gelirleri asgari ücretin üçte birinin üstünde olanlar ise gelir durumlarına göre primlerini kendileri ödeyerek sağlık yardımlarından faydalanacaklar. Vatandaşlarımızın 30 Eylül 2015 tarihine kadar ikametlerinin bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurabilecek. Gelir testi sonucuna göre daha önceden genel sağlık sigortası kapsamında hiçbir işlem yaptırmayan kişiler için tahakkuk eden prim borcu silinebilecek veya azalabilecek. Bu kapsamda prim borcu bulunan kişiler de 2 Kasım 2015 tarihine kadar prim borçlarını yapılandırarak iki ayda bir olmak üzere taksitler halinde ödeyebilecek."

Erol, peşin ve ilk taksit için son ödeme tarihinin 30 Kasım olduğunu, yapılandırma işlemleri için il müdürlüğü ve ilçelerde bulunan merkez müdürlüklerine başvuru yapılabileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.