Antalya

Şehit Akkabak'ın ismi verilen park 1 Eylül'de açılacak

09:48 30 Ağustos 2015
Şehit Akkabak'ın ismi verilen park 1 Eylül'de açılacak

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan jandarma komando er Barık Akkabak'ın adına Muratpaşa ilçesinde yapılan park, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde açılacak

 Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan jandarma komando er Barık Akkabak'ın adı verilen park 1 Eylül'de açılacak.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'ndaki 2023-2031 sokakları arasında bulunan Şehit Er Barış Akkabak parkının gerçekleştirilecek etkinlikle açılacağı belirtildi. Toplam 7 bin 630 metrekarelik parkın içinde barışı simgeleyen bir anıtın da yer aldığı kaydedildi.

- Açılışa şehidin ailesi de katılacak

Açılışa şehidin dedesi Ramazan Akkabak, ninesi Havva Akkabak, akrabaları ve Serik ilçesine bağlı Kozan Gökveliler Mahallesi'ndeki komşularının da katılmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Antalyalıları, Barış Günü'ndeki etkinliğe davet eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın, "Acısı hala yüreğimizde olan şehidimizin adı Barış. Başka Barışlar şehit olmasın, Barışlar, hayalleri ile birlikte yok olmasın diye açılışımızı bu özel günde yapmak istedik" sözlerine de yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.