Antalya

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

14:02 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da törenler düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Vali Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kaya ile Antalya Valiliğine geçerek tebrikleri kabul etti.

Törenler ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okunmasından sonra, Antalya'daki askeri birlikler, geçit töreniyle vatandaşları selamladılar. 

Çelenk töreninden sonra bazı siyasi parti ve dernek temsilcilerinin de Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu görüldü. 

- Burdur'daki törenler

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in, Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Kürklü, makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törenlerde, Vali Kürklü, Albay Karagöz ve Başkan Ercengiz askeri araçla halkı selamladı.

Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması, şiirlerin okunması ve tören geçişinin ardından sona erdi.

Törene AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

- Isparta'daki törenler

Isparta'da Hükümet Meydanı'ndaki törenlerde Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Isparta Belediye Başkanvekili Hüseyin Diker, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Özkan, bayram tebriklerini kabul etti.

Törenin sonraki bölümünde Vali Özkan, Garnizon Komutanı Kurutmaz ile Belediye Başkanvekili Diker, askeri araçla halkı selamladı ve bayramlarını kutladı. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören, Hükümet Caddesi'nden geçen askeri birlikler ille belediye araçlarının geçişiyle sona erdi.

- Muğla'daki törenler

Muğla'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Muğla Valisi Amir Çiçek,  İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün iile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilikte düzenlenen kabul törenine geçildi.

Buradaki programın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Vali Amir Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün halkın ve birliklerin bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemi anlatan konuşma Jandarma Binbaşı Koray Cavrar tarafından yapıldı.

Tören, askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Fethiye'deki kutlamalar, Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Faruk Akıncı, Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Buradaki törenin ardından Kaymakam Çalık, makamında tebrikleri kabul etti. 

Milas ilçesindeki tören ise Atapark'taki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Fuat Gürel, Garnizon Komutanı Hava Albay Cenk Erataç ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol üyeleri vatandaşların bayramını kutladı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.