Antalya

Çanakkale şehitleri anısına 12 metrelik anıt

11:31 31 Ağustos 2015
Çanakkale şehitleri anısına 12 metrelik anıt

ORHAN KUZU - Antalya'da, Çanakkale şehitleri anısına 12 metre yüksekliğinde "100'üncü Yıl Anıtı" yapıldı.

Anıtta, 12 metre yüksekliğinde ve 4 metre eninde bir asker ile Çanakkale Zaferi'ni anlatan 5 metre eninde ve 2 metre yüksekliğinde iki rölyef çalışması bulunuyor.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi karşısındaki yeşil alana yerleştirilen anıtta, Çanakkale'de şehit düşen Antalyalı bin 48 askerin ismi yer alıyor.

Eserlerin heykel ve rölyefleri, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünün Türkmen asıllı öğretim görevlisi Murat Oğuz ve iki öğrencisi tarafından yapıldı.

Çalışmaların kaide ve tören platformu tasarımı da Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Reha Kavas tarafından hazırlandı. Platformuna yerleştirilen polyester eserin açılışı, 2 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. 

Fakülte olarak bugüne kadar Antalya'ya birçok eser kazandırdıklarını belirten Zaimoğlu, Çanakkale şehitleri anısına yapılan heykelin de bunlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Zaimoğlu, Çanakkale şehitlerine saygı için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu heykeli, Antalyalı bin 48 şehidimizin anısına oluşturduk. 100. Yıl Anıtımızda başta Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Çanakkale'de vatan için şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

- Heykelin önce maketi yapıldı

Eseri hazırlayan öğretim görevlisi Murat Oğuz da heykelin önce maketini yaptıklarını anlattı. 

Heykelin maketini Rektör Kurtcephe'ye sunduklarına işaret eden Oğuz, "O da çok beğendi ve hemen onayladı. Sonra çok kısa sürede heykeli yapmaya başladık" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.