Antalya

Kepez'e yeni sağlık merkezleri

17:59 01 Eylül 2015
Kepez'e yeni sağlık merkezleri

Kepez ilçesi, yeni yatırımlarla Antalya'nın sağlıkta merkezi oluyor.

350 yataklı Sütçüler Devlet Hastanesi'nin yapımında sona gelinirken, Ahatlı Mahallesi'nde temeli atılan Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de yükselmeye başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün özel gayretleriyle yatırım programına alınan 350 yataklı devlet hastanesinin temeli, 3 Mart 2014'te atılmıştı. 75 milyon liralık bir yatırım olan Kepez Devlet Hastanesi'nin inşasında sona gelindi.

Sağlık alanında Kepezlilere verdikleri bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkan Hakanı Tütüncü, "Söz verdik, yapıyoruz. Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ahatlı’da yükseliyor. Kepez artık sağlığın da merkezi oluyor" diye konuştu. 

Kepez'e sağlık alanında ikinci müjdenin bin yataklı Antalya Bölge Hastanesi olduğunu hatırlatan Tütüncü, Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler neticesinde bu dev yatırımın Göçerler Mahallesi'nde bin 500 dönümlük araziye inşa edileceğini ve hastanenin inşa edileceği arazinin tüm imar planlarının yapıldığı ve tesisin çevresinde yeni yollar açıldığını kaydetti.

Sağlık yatırımlarının bunlarla da sınırlı olmadığına dikkati çeken Tütüncü, Ahatlı Mahallesi'nde imar düzenlemesi yapılan arazinin Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilerek ağız ve diş sağlığı merkezi olarak açılması için çalışmaların başladığı kaydedildi. Yaklaşık 15 milyon liralık bir yatırım olan 50 ünitelik Antalya Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreninin 29 Nisan'da gerçekleştiğini anımsatan Tütüncü, yüklenici firmanın tesisin yapımını 2016 yaz döneminde bitirmeyi planladığını belirtti.

Kepez'e yapılan sağlık yatırımlarından dolayı Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve AK Parti Antalya Milletvekillerine teşekkür eden Tütüncü, yatırımların bu koordinasyon doğrultusunda ilçeye yeni bir çehre kazandıracağını vurguladı. 

Öte yandan Kepez Belediyesi, merkezi idarenin sağlık yatırımlarının yanı sıra kendisi de yeni sağlık tesisleri inşa ediyor. İki adet 112 acil servis istasyon binası ile 4 aile sağlığı merkezi binası ile yakın bir tarihte belediye sağlık merkezinin de temelini atacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.