Antalya

Kumluca'nın ilk basketbol takımı kuruldu

11:04 02 Eylül 2015
Kumluca'nın ilk basketbol takımı kuruldu

Antalya Gençler Basketbol Liginde mücadele edecek Kumluca Basketbol Kulübü takımı kuruldu.

Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erol Koca, Kumluca Basketbol Kulübü takımının resmen kurulduğunu ve bu yıl deplasmanlı olarak Antalya Gençler Basketbol Ligi'nde mücadele edeceğini söyledi.

Sezon boyunda takım sayısına göre en az dört-beş maçın Kumluca'da oynanacağını ifade eden Koca, böylece ilçede resmi olarak basketbol maçlarının da oynanmaya başlayacağını belirtti.

Kumluca Basketbol Kulübü kurucusu ve antrenörü Hakan Bilici de bu yıl Antalya Gençler Ligi'nde müsabakalara katılma hakkına sahip olduklarını kaydetti.

Bilici, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımız uzun süreden beri devam ediyordu. Bu yıl basketbol liginde oynama hakkını kazandık. Bu takımın antrenörü, kulüp başkanı her şeyi benim. Hiçbir kurum, kuruluş ve sektör temsilcisinden yardım almadık. Oyuncularımızla mücadele ettik. Bu takım bundan sonra Kumluca'nındır, bizlerden maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Şu anda takımda 12 oyuncumuz var. Bu oyuncularımızın yanı sıra alt yapıda antrenmanlara katılan oyuncularımız da var."

Karşılaşmaların 4 veya 5'inin Kumluca'da, diğer maçların ise kurada çıkacak takımların sahasında yapılacağını anlatan Bilici, sezon sonunda takımın başarılı olması halinde, Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Antalya'yı temsil edeceğini bildirdi.

Açıklamanın ardından Erol Koca, il müdürlüğü tarafından verilen yetkiyle takım oyuncularının lisanslarını imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.