Antalya

Manavgat'a doğalgaz getirilmesi için komisyon kuruldu

15:56 02 Eylül 2015
Manavgat'a doğalgaz getirilmesi için komisyon kuruldu

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısı, MATSO Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.  

Üyelerinden Manavgat'a doğalgaz getirilmesi konusunda yoğun talepler alan MATSO yönetimi, konuyu olağan meclis toplantısı gündemine taşıdı. Toplantıda meclis üyelerinin konuyla ilgili görüşleri alınırken, toplantıda çalışmalara başlamak amacıyla meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıya katılan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, yaptığı konuşmada, doğalgazın ilçeye gelmesini desteklediğini söyledi. Günlü, "Doğalgazın ilçeye gelmesi için mücadeleyi birlikte vereceğiz" dedi.

- "Doğalgaz Manavgat'a önemli girdi sağlayacak"

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, her sektördeki üyelerden gelen talepler üzerine konuyu meclis gündemine getirdiklerini belirterek toplantıda meclis üyelerinden oluşan bir komisyon kurduklarını söyledi.

Turizm başta olmak üzere çok sayıda sektörde kullanılan doğalgazın Manavgat'a gelmesi gerektiğini belirten Başkan Boztaş, her geçen gün daha da gelişen ilçede doğalgazın çevre ve ekonomik açıdan önemli olduğunu vurguladı.

Boztaş, "Her geçen gün daha da büyüyen Manavgat'ta turizm başta olmak üzere birçok sektörde doğalgaz kullanılıyor. Doğalgazın gelmesi Manavgat'a önemli bir girdi sağlayacaktır" dedi.

Manavgat'taki işletmelerin dökme gaz ve tüp gaz kullandığını hatırlatan Boztaş, Manavgat işletmelerin doğalgazı 2 kat pahalıya kullandığını kaydetti. Boztaş şunları kaydetti:

"Doğalgaz, çevreye duyarlı, havayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen çevreci bir enerji kaynağıdır. Şu anda Manavgat'ta bulunan işletmelerin kullandığı 1 ton dökme doğalgaz 2 bin 600 lira, 1 ton tüp gaz ise 6 bin liradır. İlçemize doğalgaz boru hattının çekilmesi ile kullanılacak doğalgaz ise bin 400 liradır. Bu rakamlarda gösteriyor ki doğalgazın BOTAŞ tarafından çekilecek bir boru hattı ile ilçemize gelmesi elzemdir."

Döşemealtı ilçesinden Manavgat'a döşenecek doğalgaz hattından Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinin de yararlanabileceğini ifade eden Boztaş, ekonomik yapısı, gelişmişliği ve turizmi ile Türkiye'nin en önemli ilçelerinden birisi ve birçok ilden daha büyük olan ilçeye doğalgazın gelmesini gerektiğini belirtti.

Boztaş, meclis üyeleri Fatih Tatar, Nebi Barut, Ayhan Ünal, Ahmet Güven, Osman Tümbül, Baykal Özden, Ali Cinkaya ve Hüseyin Uysal'dan oluşan Doğalgaz Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon üyeleri, çalışmalar konusunda plan ve programı belirledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.