Antalya

Mahalleli, sürekli patlayan sulama suyu şebekesinden şikayetçi

17:46 02 Eylül 2015
Mahalleli, sürekli patlayan sulama suyu şebekesinden şikayetçi

Kumluca ilçesine bağlı Toptaş Mahallesi'nde vatandaşlar, tarım arazilerini suladıkları kapalı devre sulama sistemi borularının sürekli patlaması nedeniyle sulama sistemini kullanamaz hale geldikleri söyledi.

Toptaş Mahallesi'nde, beş yıl önce döşenen kapalı devre sulama suyu boruları meydana gelen patlaklar yüzünden kullanılamaz hale geldi. Örtü altı sera üretimi ile geçinen mahalle halkı sürekli patlayan sulama suyu şebeke borusunun bir an önce değiştirilmesini istedi.

Vatandaşlar, yaklaşık 300 abonesi bulunan sulama suyu sorununun çözülmezse seralardaki ürünlerin kuruyacağından korktuklarını ifade etti. Sulama suyu şebekesi yapılırken 100 yıl dayanacağının garantisinin verildiğini belirten Toptaş Mahallesi sakinlerinden Ali Gündoğdu, şebekenin yapıldığı günden bu yana patladığını söyledi.

Büyükşehir Yasası çıkmadan önce üç yıl muhtarlık tarafından patlayan boruların tamiratının yapıldığını ifade eden Gündoğdu, "İki yıldan beri patlayan borular gönüllü vatandaşlar tarafından tamir ediliyor. Her patlağın maliyeti, 500 ile 900 lira arasında değişiyor. Kimse para vermiyor, bu soruna kimse sahip çıkmıyor" dedi.

Sulama göleti yapıldığında çok sevindiklerini dile getiren Gündoğdu, tek çözümün borunun değişmesi olduğunu, şebekedeki patlaklar nedeniyle göletteki suyun boşa aktığını ve bu nedenle de göletteki su seviyesinin düştüğünü bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.