Antalya

663. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri başladı

18:18 04 Eylül 2015
663. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri başladı

Güreşlerin açılışı dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 663. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri, kortej yürüyüşüyle başladı. 

Belediye önünden başlayan korteje, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı Güreş Ağası Muammer Ak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, pehlivanlar ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Elmalı Mehteran Takımı'nın eşlik ettiği kortej, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz'ün mezarında son buldu. Recep Gürbüz Spor Merkez'nde dualar eşliğinde kurban kesilmesiyle 663. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri başladı. 

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, yaptığı konuşmada, Elmalı Yeşilyayla Güreşlerini hakkettiği konuma getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'de 663 yıldır devam eden daha büyük bir organizasyon olmadığına işaret eden Öztekin, Elmalı ilçesi sakinleri olarak böyle bir organizasyon gerçekleştirmekten gurur duyduklarını dile getirdi. Öztekin, "Bu zamana kadar bizim güreşlerimiz çok eskidir diye hep konuştuk. Bunu yeterince savunmazsak, gerekli tanıtımı yapmazsak, organizasyon kalitesini yükseltmezsek, bizim güreşlerin Kırkpınar’dan daha eskiye dayanması bir anlam ifade etmiyor" dedi.

Yaklaşık 750 pehlivanın mücadele etmesinin beklendiği 663. Elmalı Yeşilyayla Güreşleri, 6 Eylül'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.