Antalya

Başkan Çetin kursiyerlerle bir araya geldi

14:02 05 Eylül 2015
Başkan Çetin kursiyerlerle bir araya geldi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "Oto Yedek Parça Satış Elemanı" kursunda eğitim gören kursiyerlerle bir araya gelerek kurs hakkında bilgiler aldı.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi'nin bir istihdam projesi olduğunu hatırlatan Çetin, ATSO 34'üncü Grup Meslek Komitesi'nin talebiyle başlatılan "Oto Yedek Parça Satış Elemanı" kursunda teorik eğitimlerin 8 Eylül'de sona ereceğini söyledi. 

Teorik eğitimden sonra kursiyerlerin eleman talebinde bulunan firmalarda yaklaşık 1,5 ay staj yapacaklarını anlatan Çetin, kursiyerlerin staj sonrasında da ATSO üyesi firmalarda istihdam edileceklerini belirtti. 

Çetin, Beceri 10 Projesi'yle meslek ve iş sahibi olmayan gençlerin sektörler tarafından talep edilen alanlarda mesleki bilgi ile donatıldığını ifade ederek, "Meslek kursları teorik ve işbaşı olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yetiştirilmek üzere kurslara katılan gençlere teorik eğitim süresince 25 lira, işbaşı eğitimi süresince ise günlük 38 lira 48 kuruş ücret ödeniyor. Ayrıca genel sağlık sigortaları da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor" dedi.

- Firmalara da destek var

Proje kapsamında istihdam yaratan firmalara da önemli avantajlar sunulduğunu dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"İşbaşı eğitimini başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanıyor. Ayrıca 18 ile 29 yaş arası erkekler ve tüm kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekler için de 30 ay süreyle sigorta primi işveren payı ödemeleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor. Önümüzdeki süreçte sektörden gelen talepler üzerine meslek edindirmeye yönelik iş garantili kursları açmaya devam edeceğiz."

Başkan Çetin ve Başkan Yardımcısı Mustafa İssi daha sonra okulda bulunan derslikleri gezerek, kursiyerlerin sorularını cevapladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.