Antalya

20. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali

16:15 05 Eylül 2015
20. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali

Manavgat'ta 20. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali, 15. Side Dünya Müzikleri Festivali ile birleştirildi

 Manavgat Belediyesi, ertelenen 20. Barış Suyu Kültür Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali ile 15. Side Dünya Müzikleri Festivali'ni birleştirme kararı aldı.

Festivaller, 10 Eylül'de Side'deki Apollon Tapınağı'ndaki açılış kokteyli ve Anjelika Akbar - Hakan Aysev ve devamında Side Limanı’ndaki Jasmin Levy'nin vereceği konserlerle başlayacak.

20. Barış Suyu Festivali 11-13 Eylül tarihleri arasında Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, 15. Side Dünya Müzikleri Festivali ise 14-17 Eylül tarihleri arasında Apollon Tapınağı ve Side Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek.

Kültür Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali'nde Edip Akbayram, Serdar Ortaç, Candan Erçetin, Leman Sam, Yeni Türkü ve Aydilge konser verecek.

15. Side Dünya Müzikleri Festivali'nde ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Shantel, Enbe Orkestrası, Anadolu Ateşi sanatseverlerle buluşacak. 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, festivallerde bu yıl tüm dünyaya ve Türkiye'ye barış, sevgi ve dostluk mesajları verileceğini bildirdi.

Sözen, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Manavgat'ta 2014 yılında hizmete girmiş Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek Barış Suyu Festivali'ndeki konserler ve gün boyu kültür etkinlikler ile Manavgatlı kadınlar ve sanatçıların açacağı sergi ve sunumlar, festivali 20. yıla özel farklı bir boyuta taşıyacak. Ülke sınırlarında ve komşularında barışa son derece ihtiyacımız olan bu dönemde Manavgat Barış Suyu Festivalimiz daha bir anlamlı hale gelmiştir. Adı ile özdeşleşmiş festivalimiz farklı ülkelerden ve farklı bölgelerden gelen insanların nasıl mutlu olabileceğini bir kere daha gösterecek. Festival vesilesi ile biz de tüm dünyaya ve Türkiye'ye barış çağrısı yapacağız. Side Dünya Müzikleri Festivalimiz ile de dünyanın farklı ülkelerinden gelen turistlere ve halkımıza unutamayacakları bir sanat şöleni sunacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.