Antalya

Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri

17:15 05 Eylül 2015
Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri

Bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nde, 71'i başpehlivan olmak üzere bin 500'ün üzerinde güreşçi mücadele edecek. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi tarafından organize edilen güreşlerde, Kırkpınar'da mücadele eden 71 başpehlivan da yer alacak.  

Elmalı Güreş Ağası Muammer Ak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türk'ün ilk er meydanı" sloganıyla Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nin 663'üncüsünün startını verdiklerini, bunun için bir ay yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Kırkpınar'a katılan 71 başpehlivanının Yeşilyayla'da da mücadele edeceğine dikkati çeken Ak, "Elmalı Güreşleri Kırkpınar'dan daha eski olmasıyla da çok fazla önem taşıyor. Bizler üzerimize düşeni yaparak Elmalı Güreşleri'ni hak ettiği yere getireceğiz. Futboldan sonra en çok seyircisi olan spor yağlı güreştir, bunu herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa da Elmalı güreşlerine tarihteki en büyük başpehlivan katılımını sağladıklarını ifade etti. 

Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu da Elmalı güreşlerinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, üçüncü kez şampiyon olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini dile getirdi.

 

- Cezaevinden izin alıp, müsabakalara katıldı

Uzun yıllar alt boylarda şampiyonluklar yaşayan ve başaltı boyuna ulaşmayı başaran ancak geçen yıl yaşadığı bir olay sonrasında tutuklanan Hasan Borucu da Adalet Bakanlığı'ndan izin alarak, güreşlere katıldı.

Borucu, cezaevi koşullarında çok fazla antrenman yapamadığını belirterek, başpehlivanlığı kazanarak, altın kemerin sahibi olmayı hedeflediğini vurguladı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.